Hírek
21855 hír az adatbázisban
Fejtörést okoz a technológiai fejlődés az autókereskedések számára
Marketinginfo.hu - 2018-10-12 18:20
Kutatás

Autómegosztás, alternatív üzemanyagok, okos autók, új versenytársak - az autókereskedőknek sok, korábban nem létező kihívással kell szembenézniük a következő évtizedben.

A hagyományos értékesítőknek át kell alakítaniuk a működésüket, hogy továbbra is relevánsak maradjanak - állapítja meg az EY több mint 1000 vásárló és 400 márkakereskedés körében készített tanulmánya.

Az autóvásárlást megelőző döntési folyamat napjainkra jelentősen megváltozott. Tízből nyolcan online informálódnak, átlagosan 10 órát töltve adatgyűjtéssel. Az érdeklődők 70 százaléka meglepő módon már konkrét vásárlási szándékkal érkezik a kereskedésbe, ahol az első dealertől meg is vásárolja a kiválasztott gépjárművet - derül ki az EY nemzetközi felméréséből.

Az online láthatóság ennek ellenére továbbra sem a legfőbb prioritás az eladók számára. A megkérdezett szolgáltatók 80 százaléka nem tervezi digitális jelenléte átfogó fejlesztését. Inkább a hagyományos marketingeszközökre építenek, miközben a vevők kétharmada már kevésbé tartja fontosnak például azokat az eseményeket, amiket 10-ből közel 8 márkakereskedő továbbra is rendszeresen megszervez.

"Az autóvásárlást megelőző döntési folyamat jelentősen megváltozott. A technológiai fejlődés következtében mára a vevők döntésének teljes folyamata támogatható online eszközökkel, az információszerzéstől a megfelelő jármű kiválasztásán át a vásárlásig és szervizelésig" - mondta el Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója. "Az autókereskedőknek minél hamarabb olyan digitális stratégiát kell kialakítaniuk, amellyel fent tudják tartani meghatározó szerepüket az értékesítésben" - tette hozzá.

Az 50 év feletti autóvásárlók több mint 60 százaléka úgy gondolja, hogy még 2025-ben is elsősorban a hagyományos kereskedőtől vesz majd új gépkocsit, a harmincas éveikben járók esetében ez az arány már kevesebb, mint 50 százalék.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mozgalmat indított a Bónusz Brigád
  Felvásárlással hoznák be technológiai lemaradásukat a cégek
  Új vállalatot alapított a Ford az önvezetőjármű-üzletágban
  Meghatározó trendek a technológiában
  Az autókereskedések is árleszállítással kezdik az új évet

További hírek ebben a kategóriában

A vásárlók csekély része érti az...
Az okostelefon nyomkodásával a m...
A magyarok több mint 60 százalék...
Biztosnak érzik állásukat a magy...