Hírek
22673 hír az adatbázisban
Átadták a Magyar Kézműves Remek elismeréseket
Marketinginfo.hu - 2018-10-12 13:31
PR

Az MKIK 2002-ben indította útra a "Magyar Kézműves Remek" pályázatot.

A magyar kézműves hagyományok és adottságaik jobb hasznosítása érdekében született kezdeményezés keretében a kiemelkedő kézműves termékek alkotói a "Magyar Kézműves Remek" elismerő címben részesülhetnek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által meghirdetett pályázatra 123 pályamű érkezett be, melyből 47 pályázó részesült elismerésben, valamint három pályázó Elnöki Aranyérem kitüntetésben.

A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség értékét a szakmai elismeréssel való díjazás adja meg, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújtva. A díjak száma nincs korlátozva, a pályázók teljesítménye számít - ilyen formában szinte egyedülálló elismerésről van szó.

A "Magyar Kézműves Remek" elismerő oklevél mellett valamennyi díjazott lehetőséget kap arra, hogy használhassa a Magyar Kézműves Remek logót és termékéhez meghatározott tartalmú elismerő kártyát (termékcímkét) készíthessen.

A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága.

A rendezvényen és az azt követő kiállításon az alkotók, a mesterek zsűrizett, míves alkotásait, termékeit tekinthetik meg a látogatók, azaz a kézművesipar "krémje" kap bemutatkozási lehetőséget.

A díjazott kézműves termékek - előállításuk, használatuk bemutatásával - bővítik az ország, egy-egy régió turisztikai programkínálatát, hozzájárulnak a magyar imázs erősítésére alkalmas igényes termékek kereskedelmi választékának szélesítéséhez, minőségi színvonalának emeléséhez, a magyar kulturális örökség sajátos közvetítéséhez.

A megújult pályázati feltételeknek köszönhetően egyre több új kézműipari alkotás is megjelent a pályaművek között a "hagyományosnak" számító kézműves termékek mellett.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által 2018-ban meghirdetett "Magyar Kézműves Remek" pályázat ünnepélyes díjátadó rendezvényére 2018-ban szeptember 26-án került sor. A díjakat Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, Horváth Vilmos MKIK turizmusért felelős alelnöke és Fekete Balázs MKIK kézműipari alelnöke adta át.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mindössze valamennyi fonal és néhány szög felhasználásával is lehet remekműveket készíteni (x)
  Átadták a gyulai Kézműves Sörfesztivál sörversenyének díjait
  Sörcímkén jelent meg az új PASO-dal
  Külföldön terjeszkedik a Levendula Kézműves Fagylaltozó
  Európa egyik legnagyobb kézműves papírgyára jön létre
  Kézműves Magyar Ízek: új boltok nyílnak a vásár után
  Ismét lesz Kézműves Magyar Ízek Vására
  Kézműves Magyar Ízek Márkaboltja nyílt Óbudán
  Kézműves termékeknek nyílt vásártér

További hírek ebben a kategóriában

Ha nincs ajándékötleted, mit szó...
Garancia? Van! Na de milyen? (x)
5 női pulóver, ha jön az ősz (x)
Legyél te a szomszéd, akinél a f...