Hírek
21633 hír az adatbázisban
Benjamin Smith az Air France-KLM új vezérigazgatója
Marketinginfo.hu - 2018-10-11 10:40
Karrier

2018. szeptember 30-tól Benjamin Smith tölti be az Air France-KLM vezérigazgatói szerepét.

Smith az Air Canada-nál vezérigazgatóként kulcsfontosságú szerepet játszott a légitársaság főbb gazdasági és kereskedelmi fejlesztéseiben, valamint annak transzformációjában. Az új vezérigazgató érkezéséig a társaság ügyvezetői pozícióját Anne-Marie Couderc látja el, mellette pedig egy három tagú irányítóbizottság felügyeli a társaság működését.

Benjamin Smith fő feladatai az új szervezeti struktúra bevezetése és a légitársaság revitalizálása lesz. A Bizottság igyekszik minél hamarabb bejelenteni a Csoport új szervezeti felépítéséről és a szerepek betöltéséről szóló változtatásokat.

"Benjamin Smith érkezése egy nagyszerű hír az Air France-KLM Csoport számára. Smith egy világhírű vezető, aki történelmi változtatásokat vitt véghez az Air Canada-nál. A Bizottság nevében biztosíthatom, hogy mindennel azon leszünk, hogy támogassuk az elkövetkező feladatok elvégzésében." - mondta Anne-Marie Couderc, az Air France-KLM igazgatói tanácsának elnöke.

"Nagy megtiszteltetés, hogy a Bizottság engem bízott meg ennek felelősségteljes pozíciónak a betöltésével. Az Air France és a KLM is a professzionalizmusról és az elkötelezettségről híresek. Pontosan tisztában vagyok a meglévő kihívásokkal és hiszem, hogy a csoportokban megvan minden, ahhoz, hogy együtt sikereket érhessünk el és a világ egyik vezető pozícióját vegyük át a légitársaságok piacán" - nyilatkozta Benjamin Smith.

Benjamin Smith:

Karrierjét 1990-ben kezdte az Air Ontario-nál. 1992-ben megalapította saját utazási irodáját, amit 8 évig fenntartott, majd 2002-ben konzultánsként csatlakozott az Air Canada Csoporthoz. 2002 óta számos magas rangú pozíciót töltött be a társaságnál, volt az Air Canada elnöke és üzemeltetési vezérhelyettese is. A cég átstrukturálása, gyors expanziója, valamint a Rouge low-cost leányvállalat megalapítása fűződik a nevéhez. 2018. augusztus 16-án pedig az Air France-KLM vezérigazgatójának választották.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új felsővezető érkezik az Air France-KLM-hez
  Új vezető az Air France-KLM légitársaságok élén
  Előrelép a KLM vezérigazgató
  Felsővezetői személyi változás Air France-KLM-nél

További hírek ebben a kategóriában

Bérmegállapodás a MÁV-csoportnál
Új vezérigazgató az MFB élén
Új kelet-európai igazgató a Kasp...
Új vezérigazgató az AutoWallis é...