Hírek
21525 hír az adatbázisban
A francia Renault növelné a Dacia járművek gyártását
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-10-09 13:30
Márkák

A francia Renault egymillióra növelné az évente gyártott Dacia gépkocsik számát, ami azt jelenti, hogy mintegy 300 ezerrel bővítené a mostani kapacitását - írta a román Ziarul Financiar című napilap.

A gazdasági újság elektronikus kiadása szerint a francia gyártó vezetői először helyezték kilátásba az elmúlt években, hogy bővíthetik a dél-romániai Mioveni-ben működő Dacia üzem gyártási kapacitását. Legutóbb 2010-ben volt hasonló fejlesztés.

A romániai üzem mellett azonban versenyben vannak a francia vállalat marokkói telephelyei is, hiszen Dacia járműveket Tangerben és Casablancában is gyártanak.

Az újság Marc Susst, a Renault csoport alelnökét idézte, aki elmondta: még nincs eldöntve, hogy melyik telephelyen lesz kapacitásbővítés, amit a "következő évekre" terveznek. Az alelnök szerint nagyon fontos szempont lesz a versenyképesség.

A lap emlékeztetett, hogy a francia járműipari vállalat a romániai és a tangeri üzemében jelenleg 350-350 ezer Daciát gyárt évente, a casablancaiban pedig 60 ezret szerelnek össze.

A romániai üzem versenyképességét csökkenti, hogy jelenleg nincs autópálya összeköttetés a Déli-Kárpátokon keresztül, ami növeli az exportálási költséget, a romániai üzem ugyanis 90 százalékban kivitelre dolgozik. A Dacia fő piacai Nyugat-Európában vannak.

A román hatóságok már többször megígérték a Pitesti-Nagyszeben autópálya megépítését, de a lap szerint várhatóan 2020-ig sem fog elkezdődni a kivitelezés, ami csökkenti a romániai üzem versenyképességét és kihatással lehet a francia gyártó kapacitásbővítési döntésére. A lap egymilliárd euróra becsülte a Renault által tervezett fejlesztést.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Növelte elektromos autó eladásait tavaly a Renault
  Legjobb évét zárta tavaly a román Dacia
  Több járművet gyártott a Dacia Romániában
  Megduplázza az elektromos Zoe modell gyártását a Renault
  Nyereséget ért el tavaly a Renault
  Kevesebb járművet gyártott a Dacia
  Csökkent a Dacia gyártása Romániában
  A Dacia megerősítette vezető pozícióját
  Kezdhet pánikolni a Dacia
  Növelte forgalmát és nyereségét tavaly a Renault

További hírek ebben a kategóriában

Megmozgatja a magyar sörpiacot a...
Megújul és prémium kategóriába l...
Elektromos autók a 89. Genfi Aut...
Bosch 2018-ban ismét rekord árbe...