Hírek
21633 hír az adatbázisban
Elindult a V4 Startup Force
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-10-08 13:22
PR

Elindult a régió első startup programja, a V4 Startup Force, a Design Terminal szervezésében indított ösztöndíjprogram célja a régión belüli startupok és nagyvállalatok együttműködésének támogatása.

Ezáltal az országok közötti üzleti kapcsolatok erősítése - közölte a Design Terminal az MTI-vel.

Közölték: az ösztöndíjprogram a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával, a Design Terminal és partnerei, a szlovák 0100 CAMPUS, a lengyel Foundation for Technology Entrepreneurship és a cseh UP21 közös munkájának eredményeként jöhetett létre.

Kitértek arra: a négy kiválasztott startup részt vesz egy 10 napos, intenzív budapesti mentorprogramon, amely alatt tréningeken, mentorálásokon és üzleti találkozókon szereznek tapasztalatokat. Ezt követően egy 10 napos tanulmányútra indulnak a visegrádi régióba, ahol lehetőségük lesz üzleti kapcsolataik bővítésére nagyvállalati partnerekkel, emellett kormányzati személyekkel is találkozhatnak.

A kiválasztott startupok között Magyarországot az Aeriu képviseli, mely cég raktárépületek logisztikai folyamatait könnyíti meg az általa kifejlesztett drónszoftver segítségével. A csapat nagyvállalati partnerei között olyan jelentős társaságok találhatóak, mint az IKEA, a Nestlé és az Audi.

A cseh Aibrace karkötője életet menthet olyan vészhelyzetben, amely a szívhez, idegrendszerhez vagy légzési problémákhoz kapcsolódik. A szlovák Freya a családtervezés lehetőségeit mutatja be a gyermekvállalás előtt állóknak. A negyedik startup, a lengyel Runvido a legújabb technológiát szolgáltatja ahhoz, hogy megkönnyítse a vállalkozások kommunikációját felhasználóikkal.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Közel 150 startup jelentkezett az Antenna programjára
  Women Startup Competition Moszkvában
  Az észteké lett Európa legjobb energetikai startup-ja
  Tízszeresére nőtt a magyar ételpornós startup
  Együtt lehetnek sikeresek a régió nagyvárosai a startup piacon
  A Bayer pályázat a startupoknak
  Új energetikai startupok a hazai piacon
  A Daytrip nyerte a Women Startup Competition első elődöntőjét

További hírek ebben a kategóriában

r Munkaadókat díjaztak
2019-04-17 10:20
Elismertek a UPS-t
100 év az Open Road Fest színpad...
Átadták a 2018. év Innováció Nag...
Vállalkoznának a magyarok, ha ne...