Hírek
21948 hír az adatbázisban
A magyar munkavállalók vágynak leginkább az elismerésre
Marketinginfo.hu - 2018-10-03 11:42
Kutatás

A 366 ezer munkavállaló bevonásával készült kutatás rámutat, hogy világszerte a céges kultúra befolyásolja leginkább a munkahelyválasztást.

A magyar dolgozók számára a munka és magánélet egyensúlya, valamint a kollégákkal való jó kapcsolat után a munka elismertsége a legfontosabb egy új munkahely kiválasztásánál - derült ki a BCG, a The Network és a Profession.hu közös 197 országot felölelő "Decoding Global Talent 2018" kutatásából. Különösen érzékenyek vagyunk a visszacsatolásokra, ez a szempont nemzetközi átlagban csak a kilencedik helyen szerepel.

A magyarok számára kiemelt szempontként szereplő egyensúly a magánélettel, illetve a jó munkahelyi viszonyok minden országban előkelő helyen szerepelnek, de az elismertség nálunk hét hellyel, a fizetés mértéke pedig négy hellyel került előrébb, mint a nemzetközi átlagban.

Ezzel szemben közel sem vagyunk annyira érzékenyek a felettesünkkel való kapcsolatra, mint más országok dolgozói: míg nemzetközi szinten a harmadik legfontosabb szempont a főnökkel való jó viszony, nálunk csak a hetedik helyen végzett. Érdekesség, hogy a magyaroknak fontos az is, hogy hatékonynak érezzék a munkavégzést (10. hely), míg más országokban ez nem kiemelkedő igény (19.hely).

"A tudatos munkáltatói stratégiával rendelkező cégvezetőknek nem lesz meglepő, de mégis sokat elárul a Magyarországon megszokott vállalati kultúráról, hogy a dolgozók számára tíz legfontosabb pontból hat a munkahelyi közérzetéhez kapcsolódik. Tapasztalataink szerint a munkavállalók azokat a szempontokat sorolják előre ezeken a listákon, amelyeket a leginkább hiányolnak a jelenlegi munkahelyükön" -magyarázta az adatokat Martis István, a kutatás hazai lekérdezéséért felelő Profession.hu ügyvezető igazgatója.

"A munkavállalói magatartás megismerése kiemelten fontos a munkaerőpiacot befolyásoló gazdasági szereplők számára. A változó kihívásokra ugyanis csak akkor tudunk jó választ adni, ha ismerjük az álláskeresők döntési folyamatait. Egy jó munkahelyi környezet, ahol a dolgozók hatékonyan működnek együtt és a felettesek megfelelően adnak pozitív visszacsatolásokat jelenleg a magyar munkavállalók álommunkahelye" - mondta Kotsis Ádám, az elemzést végző BCG budapesti irodájának vezető szakértője.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az új technológiai beruházás a céges kultúra fejlesztésével együtt lehet sikeres
  A magyar munkavállalók stabilnak érzi a munkahelyét
  Min múlna a munkavállaló megtartása?
  Érték és Minőség Nagydíjat kapott a Lidl
  Megbízható munkaadó díjat nyert a dm
  Esélyegyenlőségi díjakat kapott a SPAR
  Felelős és családbarát vállalkozások elismerése Újbudán
  A legjobb munkaadók között a Lidl Magyarország
  Arany fokozatú munkáltatói díjat kapott a VELUX
  Újra a világ legetikusabb vállalatai között a Schneider Electric
  A szakmai fejlődés és az elismerés iránti igény motiválja az Y-generációs munkavállalókat idehaza

További hírek ebben a kategóriában

Kép: Mapei Szürke a magyarok ízlése
2019-07-12 09:30
n 100-ból 15 magyar márkahű
2019-07-11 13:02
13 milliárd forint fölött az izz...
A magyar cégek optimisták a gazd...
Ezeket az állatbarát szállásokat...
Ezeket a programokat szerették a...