Hírek
21633 hír az adatbázisban
A SUHANJ! Alapítvány csapata a 45. BMW Berlin Maratonon
Marketinginfo.hu - 2018-10-02 10:01
CSR

2018-ban is sikerrel zárta a BMW Group Magyarország támogatását élvező SUHANJ! Alapítvány csapata a BMW Berlin Maratont.

A SUHANJ! csapatát idén két handbike-os és két látássérült futó képviselte a világ egyik legnagyobb presztízsű futóversenyén.

A SUHANJ! Alapítvány elsődleges célja, hogy minél több fogyatékkal élő számára biztosítson sportolási lehetőséget, megosztva velük a mozgás örömét akár sporteseményeken, akár saját integratív fitnesz termében. Önkénteseik közösen indulnak a látásukban vagy mozgásukban korlátozottakkal futó-, úszó- és triatlon versenyeken, adománygyűjtő futóik, a Suhangyalok pedig felkészülésük ideje alatt kampányolnak az alapítványért. Az idei berlini maratonnal a Suhangyalok több mint 1,3 millió forintot gyűjtöttek össze. A 2010-ben alapított szervezet 2014 óta vesz részt különböző nemzetközi versenyeken, köztük negyedik alkalommal a BMW által biztosított kvótákkal a Berlin Maratonon.

A 45. BMW Berlin Maratonra a világ 133 országából 61 ezer résztvevő érkezett, közülük csaknem 41 ezren értek célba. Az idei verseny győztese, a kenyai Eliud Kipchoge sporttörténelmet írt: több mint egy percet javítva Dennis Kimetto 2014-es világrekordján (2:02:57) 2 óra 1 perc 40 másodperc alatt teljesítette a 42 195 méteres távot.

A BMW Group Magyarország egy hétszemélyes BMW 220d Gran Tourer modellel támogatta a SUHANJ! Alapítvány sportolóinak részvételét, illetve kiutazását, elsősorban azzal a céllal, hogy segítse a fogyatékkal élőket bizonyítani egy kihívásokkal teli nemzetközi versenyen is.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A D24 különleges élménygyűjtő akciója
  A Balatoni Gasztrotérkép a BMW támogatásával
  A BMW Motorsport tehetséggondozó programja
  SUHANJ! - D24 KIHÍVÁS gépátadás
  A Suhanj és a D24 közös program
  A Suhanj! és a D24 jótékonysági akcióban vannak
  BMW támogatás a SUHANJ! Alapítványnak

További hírek ebben a kategóriában

A Cordia az idei Tihanyi Félmara...
A Tesco ismét támogatja a helyi ...
MÁV a TeSzedd! akcióban
A CDP Brüsszelben harmadszor ism...