Hírek
22588 hír az adatbázisban
Nőtt a UPS bevétele
Marketinginfo.hu - 2018-09-26 14:40
Márkák

A UPS friss második negyedéves üzleti jelentése szerint a vállalat egy részvényre jutó eredményének hígított értéke 8,2 százalékkal 1,71 dollárra nőtt.

"A UPS komoly előrelépéseket tett a profitábilis növekedést és kedvezőbb költség arányokat célzó intézkedései terén, - mondta el David Abney, a UPS elnök-vezérigazgatója. - Meggyőződésünk, hogy stratégiánk tudatos kivitelezése révén mind az ügyfeleinknek, mind a részvényeseinknek tartós előnyöket tudunk nyújtani."

A 2018 második negyedév korrigált eredményeibe adózás előtt 263 millió dollár értékben nem kerültek beszámításra bizonyos transzformációs költségek, melyek elsősorban dolgozók utáni önkéntes nyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódtak.

A cég második negyedéves adatai:
 
  • Valamennyi üzleti egység növekedését követően a konszolidált bevétel 9,6 százalékkal 17,5 milliárd dollárra nőtt.
  • Az átlagos hozam 4,6 százalékkal nőtt, elsősorban a nemzetközi termékek és az amerikai késleltetett légiszállítás jó eredményeinek hála.
  • A nettó bevétel 7,3 százalékkal, a korrigált nettó bevétel 22 százalékkal volt magasabb, mint 2017 azonos időszakában.
  • A szabad készpénzállomány 4,4 milliárd dollárra ugrott az első félév során olyan átalakítások következtében, melyek növelték a működő tőke értékét.
  • A tárgyévi göngyölített egy részvényre jutó osztalék 10 százalékkal 1,6 milliárd dollárra nőtt, a cég 511 dollár értékben vásárolt vissza részvényt.
  • A 2,8 milliárd dollár tőkeberuházást hajtott végre az első félévben.


Amerikai belföldi csomagszállítás

Az Amerikai belföldi szegmens erős bevételnövekedést könyvelhetett el a félév során. A 6,3 százalékos növekedés hajtóereje az e-kereskedelem, illetve a kereslet prémium termékek irányába történő elmozdulása voltak. Az üzemi nyereséget előre tervezett nyugdíj kifizetések és folyamatban lévő hálózati beruházások csökkentették.

Nemzetközi üzleti egység

A Nemzetközi üzleti egység egymás után tizennegyedik alkalommal mutat két számjegyű üzemi nyereségnövekedést. A mostani üzemi nyeresége a legmagasabb a szegmens története során. A legjobb eredményeket újra az európai régió érte el.

Ellátási lánc és teheráru

Az Ellátási lánc és teheráru üzleti egység újabb kétszámjegyű bevétel- és üzemi nyereségnövekedést könyvelhetett el. "Az idei a szegmens történetének legmagasabb nyereségnövekedése.

Kilátások

"A UPS hatékonyságnövelő és tartós növekedést célzó stratégiánk végrehajtására koncentrál, - mondta el Richard Peretz, a UPS pénzügyi igazgatója. - Továbbra is hisszük, hogy elérjük ebben az évben is a kitűzött egy részvényre jutó bevételi célunkat a 7,03 és 7,37 dolláros sávban. Idén mintegy 6,5-7 milliárd dollár tőkebefektetést is tervezünk."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Különleges, fenntartható működésű repülőket vásárol a UPS
  Új vezető a UPS Magyarország élén
  A UPS drónokkal szállít orvosi mintákat az USA-ban
  Elismertek a UPS-t
  Nőtt a UPS bevétele
  A KKV-k érdekében fejleszt A UPS
  2017-ben felgyorsult a UPS növekedése
  A UPS a világ legelismertebb vállalatai listáján
  Erős negyedévet zárt a UPS
  A UPS virtuális valóság technológiával képzi sofőrjeit
  A UPS szállítja Európa legjobb borait a világnak
  A UPS fenntarthatósági kezdeményezéseiről
  A UPS mozgáskorlátozottak támogatója
  A UPS rekordbevételt ért el 2016-ban

További hírek ebben a kategóriában

Menő szabásvonal és egyediség a ...
Megszüntet több ezer munkahelyet...
Sörszövetség: 7,5 százalékkal cs...
Mesehősös oldaltáskák a gyerekek...