Hírek
22763 hír az adatbázisban
Új kihívói vannak az USA-nak az MI területén
Marketinginfo.hu - 2018-09-25 09:29
Kutatás

Az Egyesült Államok és Kína továbbra is élen jár a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásában.

Japán, Izrael és az Egyesült Királyság kezdi beérni a két nagyhatalmat - derül ki az EY felmérésből, amelynek során a terület 126 vezető szakértőjét kérdezték meg. A robotika továbbfejlesztésének legnagyobb akadálya a szakemberek hiánya.

Az USA továbbra is őrzi vezető szerepét az MI felhasználásban, a válaszadók harmada szerint azonban már Kína számít a leginkább úttörőnek ezen a területen, derül ki az EY kutatásából. A két nagyhatalomnak új, globális versenytársakkal is szembe kell néznie: Izraelben és Japánban a gyorsan növekvő startup-közösségek, az Egyesült Királyságban pedig az egyetemek számítanak az innováció motorjának.

A megkérdezett vezetők 39 százaléka szerint az idén legdinamikusabban növekvő terület a gépi tanulás lesz, de az MI olyan technológiák elterjedéséhez is hozzájárul, mint például a belső, céges hálózatokat a hatékonyabb információáramlással kiváltó chatbotok. Az üzleti folyamatokba integrált intelligens megoldások ugyanis jelentősen javíthatják a felhasználói élményt, ami nagy lehetőségeket rejt többek közt a légitársaságok és a szállodaipar számára.

"Az idei év áttörést hozhat a mesterséges intelligencia széleskörű elterjedésében. A vállalatok világszerte keresik a lehetőségeket az MI ötvözésére a robotizált folyamatautomatizálással, ami számos üzleti területen valódi értéket teremthet" - hangsúlyozta Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója. "Annak érdekében, hogy a szervezetek a leghatékonyabban használhassák ki az iparágakat újragondoló megoldásokat, az EY idén egy új innovációs központot alakított ki Palo Altóban, amelynek munkatársai a jövő technológiáiban rejlő lehetőségek kiaknázásán dolgoznak" - tette hozzá.

A mesterséges intelligencia alkalmazásának legfőbb akadálya a válaszadók többsége szerint a szakemberek hiánya. A vállalatoknak vonzóvá kell válniuk a jövő tehetségei számára, ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy átalakítsák gondolkodásukat és nyitottá váljanak a változásra. Ennek egyik leghatékonyabb eszköze a kor, nem, nemzetiség és akár a képességek szerint is sokszínű cégvezetés, amely a technológia korában sikerre viheti a szervezeteket.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A magyarok megbíznak a mesterséges intelligenciában
  A mesterséges intelligenciával (AI) foglalkozó startup-ok mutathatnak új utat Európának
  Az ipari gyártók és a mesterséges intelligencia (AI)
  A mesterséges intelligencia garantálja a bevételnövekedést
  Új hiányszakmát szült a mesterséges intelligencia
  Több állást hoznak a robotok, mint amennyit visznek
  Húszezer évnyi fejlődést hozhat a mesterséges intelligencia
  A Continental mesterséges intelligencia központot nyit
  A jövő munkaereje és a mesterséges intelligencia (AI)
  Több lehetőséget hozhat a piacnak a mesterséges intelligencia (AI)

További hírek ebben a kategóriában

A magyarok megszokták az erős üg...
Sokan akár fel is mondanának rug...
Mi a sikeres karrierváltás titka...
A nők helyzete a munkahelyeken
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...