Hírek
23446 hír az adatbázisban
Százéves a budapesti Gellért fürdő
Marketinginfo.hu + MTI - 2018-09-10 11:31
Outdoor/indoor

A Gellért fürdő átadásának századik évfordulója alkalmából kétnapos fesztivált szerveztek szeptember 8-án és 9-én.

A Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda századik születésnapja alkalmából fotókiállítással, filmvetítéssel és zenei programokkal várták a közönséget a hétvégén a fürdőben - közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. az MTI-vel.

A Gellért fürdő átadásának századik évfordulója alkalmából kétnapos fesztivált szerveztek szeptember 8-án és 9-én. A szervezők közlése szerint a fesztiválon mindkét nap DJ szolgáltatta a zenét a fürdőben. A vállalkozó szellemű látogatók egy szabadulószobában ismerkedhettek meg az épület elmúlt 100 évének titkaival.

Emellett az érdeklődők megtekinthettek a korábban már bemutatott, Miniszterek gatyában című fotókiállítást is. A válogatásban a fürdő korábbi úszómesterének, Pusztai Sándornak a fotói láthatók, aki a kor hírességeit fotózta a Gellért fürdőben. A képeken neglizsében látható egyebek mellett Karinthy Frigyes és Heltai Jenő, Klebelsberg Kunó és ifj. Horthy Miklós, Tolnay Klári és Alpár Gitta.

A fesztiválon szeptember 8-án este az Én, a kém című filmet vetítettek, amelynek érdekessége, hogy részben a fürdőben forgatták. A szervezők közlése szerint a vendégek a filmet akár a hullámmedencéből is figyelemmel követhettek. A programismertető szerint a fesztivál csúcspontja vasárnap este a Budapest Bár koncertje volt.

A fürdő mai, szecessziós stílusú épületét 1918-ban adták át, majd hullámfürdővel és pezsgőfürdővel bővült. Még ma is működik a fürdőben az 1927-ben használatba helyezett hullámgép. Az eredeti állapotában megmaradt férfi termálrészlegen a medencetér Zsolnay-pirogránit elemei, a faszerkezetű öltözőtér és a színes ólomüveg bevilágítók most is régi fényükben tündökölnek - olvasható a közleményben.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  III. Indoor Sörfesztivál a 100 éves Gellértben
  A II. Indoor Sörfesztivál

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej