Hírek
22763 hír az adatbázisban
A munkaerőpiacot is felforgatja a digitalizáció
Marketinginfo.hu - 2018-09-04 11:50
Kutatás

A toborzás és a munkavállalók megtartása a döntéshozók egyik legnagyobb globális kihívása.

A technológiai fejlődés a HR-t és a szakmai vezetőket is szemléletváltásra készteti a munkaerőért folytatott versenyben - hívja fel rá a figyelmet az EY, ahol épp ezért már a kiválasztástól folyamatos a tehetséggondozás, az innovatív technológiák alkalmazására pedig a mindennapi munkavégzést támogató funkcióknál is nagy hangsúlyt helyeznek.

A tehetségek bevonzása és megtartása jelenti az egyik legnagyobb nehézséget világszerte a cégvezetőknek - derül ki C-Suite Challenge több mint ezer döntéshozó megkérdezésén alapuló kutatásából. Az elemzés szerint a munkaerő felvétele jobban aggasztja az igazgatókat, mint az új versenytársak megjelenése vagy a pénzforgalmi változások.

"Az iskolakezdők 65 százaléka karrierje során olyan munkát is végez majd, amely ma még nem létezik" - emeli ki az eredmények kapcsán Debreczeni Dóra, az EY HR vezetője. A cégnél ezért fontosnak tartják, hogy támogassák munkatársaik szakmai fejlődését és felkészítsék rá őket, hogy olyan munkakörökben is megállják a helyüket, amelyek ma ismeretlenek számukra.

"Folyamatosan adaptáljuk az új megoldásokat mindennapi működésünkbe. Például több olyan mobilapplikációt is használunk, ami megkönnyíti a kommunikációt és innovatív gondolkodásmódra ösztönözi a kollégákat. Próbálunk harmóniát teremteni az ember és a technológiai változások között a sikeres együttműködés reményében" - emelte ki a szakember, aki szerint a tehetségek felvételéhez már nem elég versenyképes juttatási csomagot garantálni a jelentkezőknek. "A sikeres toborzás kulcsa, hogy nagy hangsúlyt helyezünk a jelölt gondolkodásmódjára, készségeire, valamint arra, hogyan tud azonosulni a szervezeti értékekkel, mennyire tudja kezelni a világ felgyorsulásából adódó változásokat, és a korábbi gyakorlathoz képest háttérbe szorul, hogy mi szerepel a pályázó szakmai önéletrajzában."

Az EY a következő üzleti évben összesen 100 új munkatársat tervez felvenni Magyarországon, többek között olyan területekre, mint az adótanácsadás és a könyvvizsgálat, a tehetséges fiatalok jelentkezését ezért folyamatosan várja a szervezet.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Recruitment Process Outsourcing - egy innovatív megoldás
  Felpörgeti a családi vállalkozásokat a digitalizáció
  A hazai munkaerőpiac 2019-ben
  A térségi átlagnál jobban bíznak a digitalizációban a magyar cégek
  A magyar munkavállalók stabilnak érzi a munkahelyét
  A magyarok felelősen döntenek
  Min múlna a munkavállaló megtartása?
  A toborzás szerepe sosem volt még ilyen jelentős
  Felvásárlással hoznák be technológiai lemaradásukat a cégek
  Nehéz munkaerőt szerezni, de még nehezebb megtartani
  A magyar munkavállalók több mint fele könnyen találna új állást
  Szakképzéssel válaszol a Tesco a munkaerőpiaci kihívásokra
  Fókuszban a KKV digitalizáció a Vodafone-nál
  Kultúrafüggő a digitalizáció sikere
  Online tamagocsin gyakorolhatnak a jövő HR-esei
  Digitalizáció a kkv-szektorban
  Lassú a digitalizáció a kintlévőségek kezelésében
  Az IT munkaerőpiac 2017-ben

További hírek ebben a kategóriában

A magyarok megszokták az erős üg...
Sokan akár fel is mondanának rug...
Mi a sikeres karrierváltás titka...
A nők helyzete a munkahelyeken
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...