Hírek
22024 hír az adatbázisban
Zöldebb iskolát a gyermekeknek
Marketinginfo.hu - 2018-08-23 11:48
CSR

2018. augusztus 19-én indult a Procter&Gamble és az ALDI Zöldebb iskolát! elnevezésű közös országos jótékonysági programja.

A 6 hétig tartó kampány célja, hogy a résztvevők által kiválasztott nyertes iskola udvarát, játszóterét zöldebbé, környezetbarátabbá tegyék, és ezáltal hozzájáruljanak a gyerekek zöldre való neveléséhez. A részvételhez mindössze egy P&G termék (Ariel, Lenor, Jar, Old Spice, Pampers, Head&Shoulders, Gillette, Always vagy Blend-a-med) bármely ALDI üzletben történő vásárlása, és a program weboldalán (www.zoldebbiskolat.hu) való regisztráció szükséges. Az augusztus 19. és szeptember 30. között zajló program nyertes iskolája 3,5 millió forint értékű támogatást kap az iskola zöldebbé tételére.

"A P&G-nél nap mint nap azon dolgozunk, hogyan érhetünk el pozitív változásokat, hogyan ösztönözhetjük termékeinken, dolgozóinkon és gyárainkon keresztül vásárlóinkat a felelősségteljes fogyasztásra. - mondta Justyna Rymkiewicz, a P&G kommunikációs menedzsere. - A Zöldebb iskolát! országos programunk jelentős lépcsője hosszútávú céljaink megvalósításának, és büszkék vagyunk, hogy márkáink segítségével hozzájárulhatunk ahhoz, hogy egy iskola diákjai zöldebb környezetben nőjenek fel."

A jótékonysági program mellé állt Görög Zita, aki maga is elhivatott környezetvédő és felelősen gondolkodó édesanya.

"Nagyon örülök, hogy gyermekeink környezettudatos szemléletet tanulnak. Szerencsére az elmúlt évtizedben annyi információ látott napvilágot, ami lehetővé teszi mind a szülők, mind a pedagógusok számára, hogy gyermekeink természetesnek vegyek azt a változást, ami bennünket és bolygónkat is érinti, hogy nem győzzük megszűrni és a korunknak megfelelő szinten, érthetően átadni bármelyik korosztálynak. Ha nehéz is a változás és a változtatás, mindannyiunknak együtt kell működnie ebben a harcban ahhoz, hogy élhető és kellemes hely maradjon számunkra az otthonunk. Fontos, hogy ne csak otthon, de az iskolákban is, vagy esetleg kevésbé tudatos szülők esetében fordítva, már fiatalon rögzüljenek azok a szokások és teendők, amelyekkel gondolunk az unokáinkra is. De szükségünk van az egészséges és élhető környezetre, tiszta vízre és jó levegőre. Ahogy a szorzótáblát, úgy kell megtanulnunk a Földdel való együttműködést is! Sok a teendő, ezért örömmel csatlakozom minden olyan kezdeményezéshez, amelynek köszönhetően élhetőbbé válhat a világunk, így most a P&G és az ALDI programjához is, hiszen segítségükkel egy újabb iskola diákjai teremthetnek maguknak zöldebb környezetet."

"Az ALDI számára a felelősségvállalás azt jelenti, hogy képességeinkkel és erőforrásainkkal pozitívan járulunk hozzá a társadalomhoz - mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország ügyvezető igazgatója. - Kiemelten fontosnak tartjuk a társadalom fenntartható fejlődésének támogatását, legyen szó akár napelemek telepítéséről az ALDI üzletekre, a működésükből származó károsanyag-kibocsátás csökkentéséről vagy zöld energia használatáról az ALDI létesítményeiben."

A két nagyvállalat célul tűzte ki, hogy országos programjukkal elősegítik az iskolák környezettudatosabb gondolkodását, felhívják a figyelmet a fenntartható fejlődés és a zöld értékek jelentőségére, valamint támogatást nyújtanak a gyerekeknek, szüleiknek és pedagógusaiknak mindennapjaik zöldebbé tételére.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az ALDI együttműködik a WWF Magyarországgal
  Ismét nyertek az ALDI termékei „Az Év Terméke Díj”-on
  Az ALDI és az Élelmiszerbank együttműködése
  Az ALDI a munka és a család egyensúlyért
  Zöld kampány a Duna Plazában
  Pozitív fogyasztás a P&G szemszögéből
  Rekord a Szigeten található ALDI-üzletben
  Idén is otthonokat teremt a Habitat for Humanity és a P&G
  A P&G fogyasztói felmérése
  Az ALDI támogatja a Go Pink kezdeményezést
  Az ALDI az ENSZ fenntarthatósági hálózatának tagjai közt
  Folytatódik a Vöröskereszt és a P&G együttműködése
  Példaértékű munkaadó lett az ALDI Magyarország

További hírek ebben a kategóriában

Kép: Wizz Air A WIZZ Youth Challenge
2019-08-08 12:56
A BMW Group duális szakképzést i...
Mi motiválja az Airzone munkatár...
A SodaStream üdvözli a PlasticFr...
A LEGO Csoport és a National Geo...
Projektmenedzser
Főbb feladatok, munkák- ajánlati felhívás fogadása, műszaki ...
IT Manager
Feladatok: - Projekt menedzsment- Jelentések és projekt doku...