Hírek
21135 hír az adatbázisban
A Mol beszáll a nemzetközi műanyag-újrahasznosítási üzletbe
Marketinginfo.hu + MTI - 2018-08-16 09:24
CSR

A Mol Csoport és a műanyaghulladék újrahasznosításával foglalkozó német APK stratégiai együttműködési megállapodást írt alá.

A megállapodást a felek a németországi Merseburgban írták alá.

Az együttműködés első lépéseként a Mol támogatást nyújt az APK vállalat merseburgi üzemének befejezéséhez, amely az innovatív, oldószeralapú Newcycling folyamat első üzemeként szolgál majd. Az új technológia komplex műanyaghulladékokból magas minőségű polimereket képes előállítani.

A megállapodás szerint a két társaság továbbá közös kelet-közép-európai projekteket tervez.

A közleményben idézik Horváth Ferencet, a Mol Csoport downstream üzletágának ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, a Mol 2030 stratégiának megfelelően tovább erősítik petrolkémiai üzletágukat, és stratégiai együttműködéseik révén tudásintenzív iparágakba is belépnek. Az a céljuk, hogy vezető szerepet töltsenek be az újrahasznosítás terén Kelet-Közép-Európában, a mostani megállapodás pedig e folyamat első mérföldköve.

Klaus Wohnig, az APK ügyvezető testületének tagja a közleményben elmondta, hogy az APK az elmúlt néhány évben pénzügyi befektetői, a MIG Fonds és az AT NewTec finanszírozásával komoly fejlesztéseket hajtott végre a Newcycling technológián, és most éri el a piaci érettséget. Mint fogalmazott, a kelet-közép-európai piacon számos lehetőséget látnak, mivel itt várhatóan erős tendencia mutatkozik majd a hulladéklerakókról és a szemétégetésről az újrahasznosításra történő váltásra. Mivel a Mol erős gyökerekkel rendelkezik ebben a régióban, úgy vélik, tökéletes partnert jelent majd e piacra történő belépésükhöz.

A Mol Csoport 2030-as stratégiájának egyik sarokköve a vállalat petrolkémiai értékláncának kiterjesztése. Ennek keretében a vállalatcsoport a következő évtized végéig 4,5 milliárd dolláros beruházást kíván végrehajtani különféle petrolkémiai és vegyipari növekedési projektekbe.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Kávézót nyitott a Mol Budapest belvárosában
  Úsznak a cégek a műanyagban
  17 milliárd kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dobnak ki évente
  A Mol belép a közösségi közlekedés piacára
  84 fiatal sportolót támogat a MOL Új Európa Alapítványa
  Stratégiai megállapodást kötött az Audi, a Mol és az SZTE
  Stratégiai megállapodást kötött Budapest és a Mol
  Folyékony műtrágyát is gyárt júniustól a Mol
  A MOL elindította Growww programját
  Átadták a Mol Mester-M díjakat
  Szabadulószobás játékkal célozza meg a középiskolásokat a MOL

További hírek ebben a kategóriában

Elindult az Angyalváró-Cipősdobo...
Közel 200 tonna élelmiszeradomán...
Biogáz a halhulladékból
1,5 millió forint gyermekmosolyr...