Hírek
22492 hír az adatbázisban
Schamschula György lett a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója
Marketinginfo.hu + MTI - 2018-08-15 14:05
Karrier

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Schamschula Györgyöt nevezte ki a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójának.

Illés Zoltán, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter az MTI-vel.

Schamschula György több mint 20 éves hazai és nemzetközi vállalati pénzügyi-, hitelintézeti és vállalatmenedzsment tapasztalatokkal rendelkezik.

Pályafutását brókerként kezdte, majd 2005-től 2012-ig az Egyesült Államokban, Kaliforniában dolgozott pénzügyi menedzsment területen, 2005 és 2007 között a Landmark Group pénzügyi vezetője volt, majd 2008-tól 2012-ig a Deloitte nemzetközi tanácsadó cégnél látott el pénzügyi projektmenedzsment feladatokat.

Az EXIM Bankban 2012-től 2017-ig irányította a tőkefinanszírozási program kialakítását, valamint különböző nemzetközi alapok szakmai felügyeletét látta el.

A Magyar Posta Zrt. élére történő kinevezéségig a Takarék Lízing vezérigazgatója volt 2017 szeptemberétől - olvasható a közleményben.

A távozó Illés Zoltán 2016 augusztusától vezette két éven át a Magyar Postát, irányítása alatt stabilizálódott a cég működése, megindult a levélküldemények kézbesítésének modernizációja és új alapokra helyezték a vállalat csomaglogisztikai tevékenységét.

A közlemény szerint Illés Zoltán kiemelten fontosnak tartotta a digitális termékkör fejlesztését, különös tekintettel a levelek digitális kézbesítését lehetővé tévő ePostaboxra.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Magyar Posta eddigi legnagyobb logisztikai üzeme épült meg Fóton
  160 Opelt vásárolt a Magyar Posta
  A Magyar Posta a csomaglogisztika további bővülésével számol
  Új vezetők a Magyar Posta élén
  Rossmann - Posta együttműködés
  Szarka Zsolt vezérigazgató a Magyar Posta új igazgatósági elnöke
  Rekord mennyiségű csomagot szállított a Magyar Posta 2015-ben
  Elégedett a Posta a mobilfizetéssel
  Sokat nyert a Posta a kártyás és a mobil nyitással

További hírek ebben a kategóriában

Új vezérigazgatója van a KELER Z...
Távozik a Volánbusz elnök-vezéri...
Új HR-igazgató koordinálja az az...
Új marketingigazgató viszi továb...