Hírek
21141 hír az adatbázisban
Több mint 1,2 millió élelmiszercsomagot kaptak a nélkülözők
Marketinginfo.hu + MTI - 2018-08-06 09:50
CSR

Mentett élelmiszerből több mint 1,2 millió élelmiszercsomagot állított össze és juttatott el nélkülözők számára az év első felében az Élelmiszerbank.

A szervezet idén eddig mintegy ötezer tonna élelmiszert mentett meg és juttatott el országszerte nélkülözők százezreihez, családokhoz, gyerekekhez, idősekhez, fogyatékkal élőkhöz, valamint hajléktalanokhoz - olvasható a szervezet közleményében.

Mint írják, az Eurostat adatai alapján évente mintegy kétmillió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik Magyarországon, ezért az Élelmiszerbank fő célja, hogy csökkentse az élelmiszerpazarlást és élelmiszermentés segítségével csökkentse a nélkülözők számát Magyarországon. Az egyesület munkatársai elsősorban a gyártóknál és a kereskedőknél keletkező élelmiszerfeleslegre koncentrálnak, de hosszú távú cél a mezőgazdasági és a vendéglátásban keletkező élelmiszerfeleslegek mentése is.

Partnerszervezetei segítségével jelenleg mintegy 100 gyártótól és öt nagy kereskedelmi lánc 270 áruházából veszik át azokat a termékeket, amelyek valamilyen okból (közeli lejárat, szezonalitás, csomagolási hiba) soha nem jutnak el a vásárlókig.

Az egyesület a gyermeknap és a nyári táborok időszakában pályázatot hirdetett rászoruló gyermekek ellátásával foglalkozó szervezetek számára is, amelyek közül 80 pályázó több mint 12 000 gyermekét tudták tartós élelmiszerrel és édességgel támogatni.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Közel 200 tonna élelmiszeradomány a Tesco vásárlóitól
  Újabb 20 ALDI üzlet ment élelmiszereket az Élelmiszerbankkal együttműködve
  Édességcsomagokat oszt ki az élelmiszerbank gyermeknap alkalmából
  Az élelmiszerbank tavaly
  6700 tonna élelmiszert adományozott a Tesco
  Közel 180 tonna élelmiszert adományoztak a Tesco vásárlói
  Együnk Egymásért jótékonysági akció
  Karácsonyi adománygyűjtést szervez a Magyar Élelmiszerbank
  Együtt kampányol a trnd és az Élelmiszerbank

További hírek ebben a kategóriában

Lidl kampánya a hátrányos helyze...
Elindult az Angyalváró-Cipősdobo...
Közel 200 tonna élelmiszeradomán...
Biogáz a halhulladékból