Hírek
21530 hír az adatbázisban
Tízből három munkavállaló dolgozik rugalmas munkarendben
Marketinginfo.hu + MTI - 2018-08-03 15:28
Kutatás

Magyarországon tízből három, nemzetközi szinten azonban már tízből négy munkavállaló dolgozik rugalmas munkarendben.

Ráadásul a magyar dolgozóknak kevesebb mint a fele nyilatkozott úgy, hogy a vállalat, ahol dolgozik minden technikai feltételt biztosít az otthoni munkavégzéshez, az úgynevezett home office-hoz - derül ki a Randstad Workmonitor munkavállalói attitűdöket vizsgáló, 33 országra kiterjedő, negyedévente végzett felmérésből, ami figyelemmel kíséri a globális és helyi munkaerőpiaci trendeket is.

Az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint Magyarországon több mint 400, legalább heti 24 órában fizetett alkalmazottként dolgozó, 18-65 éves munkavállaló válaszolt a kérdésekre.

Világszerte még mindig hagyományos munkarendben, irodában dolgozik a munkavállalók 68 százaléka, ugyanakkor a dolgozók 44 százaléka úgy vélte, hogy kezdenek elterjedni a rugalmas lehetőségek a munkavégzés helyét és az időbeosztást tekintve is. A rugalmas munkarend kialakításában India és Kína járnak az élen.

A közlemény idézte Szokody Ágnest, a Randstad Hungary marketing menedzserét, aki kifejtette: Magyarország kicsit le van maradva, itt ugyanis a munkavállalók 74 százaléka dolgozik hagyományos munkarendben, és mindössze 30 százalékuk tapasztal elmozdulást a rugalmasság irányába. Ugyanakkor megjegyezte, elhelyezkedéskor különösen a Z-generáció számára fontos szempont, hogy a kiszemelt vállalatnál van-e lehetőség rugalmas munkavégzésre.

A régióban Ausztria áll az élen, ott minden második megkérdezett dolgozik távolról, illetve rugalmas időbeosztásban, míg Csehországban és Lengyelországban Magyarországhoz hasonlóan kevesebb mint a dolgozók egyharmada.

A felmérés szerint a munkavállalók támogatják a rugalmas munkavégzést, mert úgy vélik, hogy az hozzájárul a munka és magánélet egyensúlyának biztosításához, növeli a munka hatékonyságát, a kreativitást és az elégedettséget is. Szokody Ágnes rámutatott, hogy mindez a vállalatok számára is előnyt jelent, hiszen a motivált alkalmazottak jobban megbecsülik a munkájukat, és így a fluktuáció is csökkenthető.

A Randstad 1960-ban jött létre, 39 országban működő irodáival a világ második legnagyobb személyzeti tanácsadó cégének tekinthető. Magyarországon 2004 óta van jelen a cég, amely a magyar munkaerő-közvetítő és -kölcsönző piac egyik legmeghatározóbb szereplője.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A magyar munkavállalók stabilnak érzi a munkahelyét
  Min múlna a munkavállaló megtartása?
  A fiatalok 66 százaléka fizetésemelésre számít
  10-bol 3 magyar munkahely családbarat
  Rugalmasságért cserébe rugalmasság
  Rugalmas munkahelyet szeretnének a jövő munkavállalói
  A rugalmas munkavégzés vonzereje nő
  Rugalmasságra vágynak a fiatal munkavállalók
  Kevés az önmegvalósító a munkaerőpiacon
  Vonzóbb a rugalmas munkarend a magasabb fizetésnél

További hírek ebben a kategóriában

Többet keresnek a fizikai dolgoz...
A European National Panels a mag...
A Magyarország Gasztro Körképe
Egészségtudatosabbak az okosórák...