Hírek
21132 hír az adatbázisban
Nőtt az álláshirdetések száma a második negyedévben
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-08-02 14:39
Kutatás

A második negyedévben több mint 40 000 új állást hirdettek meg a cégek, ez 17 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Regionálisan Bács-Kiskun megyében adták fel a legtöbb hirdetést, számuk egy év alatt 24 százalékkal nőtt - közölte a Profession.hu az MTI-vel.

A feladott hirdetések száma 23 százalékkal emelkedett a szakmunka, 13 százalékkal a fizikai munka és 42 százalékkal bővült az adminisztráció kategóriában. Az adminisztrátor jellegű munkaköröknél elsősorban szakmai, illetve személyi asszisztenseket, valamint adminisztrátorokat és dokumentumkezelőket kerestek. Ezeken a területeken a középiskolai végzettséggel 188 000 forint nettó ajánlott bért, főiskolai vagy egyetemi végzettséggel azonban 229 000 forintot is lehet keresni.

Ugyanakkor megjegyezték, hogy 2018. második negyedévében is bolti eladót, pénztárost és betanított munkást keresett a legtöbb cég.

A munkaerőt kereső cégek száma átlagosan 14 százalékkal nőtt az elmúlt évben. A hirdetők száma Budapesten 15 százalékkal emelkedett, míg Baranya megyében, illetve Győr-Moson-Sopron megyében pedig 20, illetve, 14 százalékkal több cég keresett alkalmazottakat.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nőtt az álláshirdetések száma az első negyedévben
  Rekordot döntött az álláshirdetések száma a profession.hu-n
  A hagyományos álláshirdetéseknek vége
  Két nyelvtudás a siker kulcsa a munkaerő-piacon
  Álláshirdetesek hitelessege
  Minden tizedik álláshirdetés kereskedelmi
  Kevesen jelentkeznek az álláshirdetésekre
  A jó álláshirdetés titka

További hírek ebben a kategóriában

Optimisták a magyarországi válla...
Egyelőre kevés projekt fut a blo...
A digitális kultúra befolyása
A magyar fiatalok vállalkoznának...