Hírek
21141 hír az adatbázisban
Magyar versenyzőt a Helly Hansen támogatja
Marketinginfo.hu - 2018-08-02 13:04
CSR

Hazánk elismert szólóvitorlázója élete legnagyobb megmérettetésére készül, július 1-én indult ugyanis földkörüli útjára.

Kopár Istvánt a Helly Hansen támogatja célja elérésében.

A Golden Globe Race rendkívüli olyan szempontból, hogy a modern földkerülő versenyekkel ellentétben a versenyzők nem számíthatnak a szárazföldi csapatok műholdkapcsolaton keresztül történő támogatására, sem pedig pontos GPS helymeghatározásra. Tekinthetjük úgy is ezt a versenyt, mint a hagyományos hajókon vitorlázó tengerészek viadala, akiknek nem csak egymással, hanem az elemekkel is meg kell küzdeniük.

A verseny július 1-jén kezdődött a franciaországi Les Sables d'Olonne városánál, várhatóan körülbelül 300 napig fog tartani, és a keleti irányú útvonal során a versenyzők öt nagy hegyfokot érintenek majd.
Az első ilyen szóló, kikötés nélküli földkörüli versenyt 50 éve rendezték meg először, amelynek fél évszázados évfordulójára indul a mostani kihívás. Ahhoz, hogy valaki nevezhessen a Golden Globe Race-re, rendelkeznie kell legalább 8.000 mérföldnyi óceáni vitorlás tapasztalattal, valamint további 2.000 mérföldnyi szóló vitorlázást kell maga mögött tudnia. István már évekkel ezelőtt teljesítette ezeket a követelményeket, hiszen eddig több mint 60.000 tengeri mérföldet tett meg teljesen egyedül.

A 2018-as Golden Globe Race-en Kopár Istvánt a Helly Hansen támogatja, így a magyar származású versenyző a norvég technikai márka legmagasabb minőségű vitorlás ruházatában küzd majd meg az elemekkel. A Helly Hansen büszkén támogatja az elhivatott és félelmet nem ismerő versenyzőket világszerte, így az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező magyar származású szólóvitorlázó számára minden adott, ami a verseny teljesítéséhez szükséges, már csak nagyfokú kitartására lesz szüksége.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Helly Hansen ruházati és lábbeli szponzora a Volvo Ocean Race-nek
  Helly Hansen-Alpine Canada Alpin együttműködés
  A Helly Hansen a Pünkösdi Regatta névadó szponzora
  Síiskolát szponzorál a Helly Hansen
  Norvég imázsára épít a Helly Hansen

További hírek ebben a kategóriában

Lidl kampánya a hátrányos helyze...
Elindult az Angyalváró-Cipősdobo...
Közel 200 tonna élelmiszeradomán...
Biogáz a halhulladékból