Hírek
21141 hír az adatbázisban
Új vezetők a Magyar Villamos Művek és a Nemzeti Közművek élén
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-08-02 12:12
Karrier

Kóbor Györgyöt nevezi ki az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. élére Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Az MVM új elnök-vezérigazgatója az NKM Nemzeti Közművek Zrt. igazgatóságának elnökeként továbbra is részt vesz a társaság irányításában - közölte a Nemzeti Közművek az MTI-vel.

Az NKM vezérigazgatói feladatait Hiezl Gábor, a társaság eddigi digitalizációs és innovációs vezérigazgató-helyettese veszi át. A közlemény szerint Zsuga János, az MVM eddigi vezérigazgatója közös megegyezéssel távozott.

Zsuga János a cégcsoport versenyképességének növelése érdekében jelentős kultúraváltási és reorganizációs projektet indított. Vezetése alatt nagyszabású megújulóenergia-termelési, -fejlesztési program kezdődött 2017-ben az MVM Csoportban, amellyel Magyarország legnagyobb megújulóenergia-termelőjévé válik - olvasható a közleményben.

Az elmúlt években sikeresen zárta a társaságcsoport a Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbítási programját, amely a 2030-as évek végéig garantálja a stabil, kiszámítható és az ország energiaellátásának alapját képező nukleáris blokkok üzemelését. Az MVM Csoport az energiapiaci verseny élénkülése és a nemzetközi árnyomás közepette is megőrizte stabil, 100 milliárd forintot meghaladó EBITDA-termelő képességét - írták.

Kóbor György 2016 októberétől volt az NKM elnök-vezérigazgatója, ahol a nemzeti energetikai közműszolgáltatás hatékony, országos kiterjesztését és a modern, innovatív, egykapus ügyfélkiszolgálás kidolgozását irányította. Korábban, 2010 és 2012, valamint 2013 és 2016 között az MVM gazdasági vezérigazgató-helyettese, illetve 2012-2013 között a MET Power Hungary Kft. vezérigazgatója volt. Ezt megelőzően nyolc évig az E.ON Energiakereskedő Kft. ügyvezető igazgatója, majd az EON. Hungária Zrt. energia-beszerzésért és energia-értékesítésért felelős vezérigazgató-helyettese volt - áll a dokumentumban.

Hiezl Gábor 2016 decemberétől töltötte be az NKM kereskedelmi, majd digitalizációs és innovációs vezérigazgató-helyettesi pozícióit. 2013-2016 között a MET Power Hungary Kft. portfolió menedzsment igazgatója volt, majd 2016 decemberéig az E2 Hungary Zrt-ben kereskedelmi igazgatóként dolgozott. 2000-től 2013-ig az E.ON Csoport kereskedelmi területein töltött be vezetői pozíciókat - közölték.

A közleményben Kóbor György az MVM elnök-vezérigazgatója, az NKM igazgatóságának elnöke kiemelte, mára a nemzeti tulajdonú energetikai társaságok, az MVM és a Nemzeti Közművek az ország legjelentősebb cégcsoportjaivá váltak, együttesen képesek ellátni az energetikai értéklánc minden részét, többek között a termeléstől az elosztáson és a kereskedelmen át az ügyfelekig. Mindez indokolttá teszi, hogy a meglévő kapacitást, tudást és az ügyfelek kiszolgálását egy nagy, egységes nemzeti energetikai társaságcsoport tartsa kézben az MVM és NKM bázisán.

Hiezl Gábor, az NKM vezérigazgatója a közleményben úgy fogalmazott, hogy a kormányzat intézkedéseinek köszönhetően ma a lakossági földgáz és áram ára az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új vezérigazgató az NKM Földgázszolgáltató Zrt. élén
  Megállapodás a Nemzeti Közművek a BME között
  Új gazdasági vezérigazgató-helyettes az MVM-nél
  Külképviseleti irodát nyitott Pozsonyban az MVM-csoport
  Csiba Péter az MVM új elnök vezérigazgatója

További hírek ebben a kategóriában

Új vezetők a Dachser Hungary élé...
Új igazgató a Magyar Sörgyártók ...
Új CEO a magyaroszági Publicis G...
Magyar szakember kerül a Danone ...