Hírek
23094 hír az adatbázisban
Szövetséget kötött az E.ON, a H&M, a Scania és a Siemens
Marketinginfo.hu - 2018-07-25 12:50
Márkák

A szövetség kiindulási pontja a Megvalósíthatósági tanulmány: a fosszilis energiaforrástól mentes árufuvarozás elérése 2050-re.

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a fosszilis energiaforrástól mentes árufuvarozás határozottan elérhető a párizsi egyezményben kitűzött időpontig. Azonban ennek megvalósításához az iparnak és a politikának együtt kell működnie, azonnal változásokat kell kezdeményeznie és példátlan ütemben kell cselekednie.

Ezért az iparág szereplői egy személyként összefognak, hogy befolyásolják a közvéleményt és a politikát azzal a céllal, hogy optimális környezetet teremtsenek a kölcsönösen előnyös változásokhoz a fuvarozási ágazatban. Rendszerszemléletű megközelítésre lesz szükség, a vállalatok szövetsége pedig erős alapot jelent az infrastruktúra-szolgáltatók, az energiaszolgáltatók, a járműgyártók és a fuvaroztatók szemszögéből a kiskereskedelem képviselőivel.

A vállalatok szövetsége a jövőben is folytatja majd a tudásanyag bővítését, valamint a nagy jelentőségű innovációk és együttműködések meghatározását tevékenységi körükön és saját ökoszisztémájukon belül.

"Az elmúlt évek megmutatták, hogy a fenntartható árufuvarozásra való átállás üteme felgyorsult, a piac pedig fogékonyan reagál erre. Azonban sokkal többet kell tenni az üvegházgáz-kibocsátás hatásainak ellensúlyozására. Senki sem tudja ezt egyedül megtenni, de együttműködéssel sikerülhet. Ezért nagyon fontos lépést jelentenek az ezzel az önkéntes szövetségünkkel lefektetett alapok, amelyek megmutatják, hogyan gyorsítjuk majd a változást" - mondta Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója.

"Amit ma bejelentünk, az egy mérföldkő a nehéz-tehergépkocsikkal végzett árufuvarozás szén-dioxid-semlegesítésével kapcsolatos bővebb és mélyebb tudás megszerzésében. Azonban már most világosan látszik, hogy a nehézhaszonjárművek villamosításának infrastruktúrája kulcsfontosságú része ennek az utazásnak. Ezért nagyon jó döntés a Siemens számára, hogy csatlakozott a vállalatok önkéntes csoportjához, hogy hatással legyen és hozzájáruljon ennek megvalósításához" - mondta Ulf Troedsson, a Siemens Nordics elnök-vezérigazgatója.

"Nem kétséges, hogy zöld energia működteti majd a jövő fuvarozási rendszerét. A nehéz-tehergépkocsikkal végzett árufuvarozás ágazatának átalakítása a szereplők teljes ökoszisztémájára hatással lesz. Ha a hosszú távú napirendünkre tekintünk, akkor jó úton haladunk, de most van szükség erőink egyesítésére, hogy felgyorsíthassuk a változást. Ez csak az első lépése egy nagyon érdekes együttműködésnek" - mondta Marc Hoffmann, az E.ON Sweden elnök-vezérigazgatója.

"Manapság a klímaváltozás az egyik legfontosabb kérdés bármelyik cég számára, és mi nagyszabású célokat tűztünk ki vállalatunk elé, azt, hogy 2040-re a klímaváltozás szempontjából pozitívvá váljunk. De csak akkor érhetünk el ambiciózus célokat, ha egyesítjük erőinket az iparág más kulcsfontosságú szereplőivel. Csatlakozásunk ehhez a szövetséghez egyedülálló helyzetbe hoz bennünket, hogy okos, hatékony és fenntartható megoldásokat vezessünk be a fuvarozási és logisztikai tevékenységünk területén" - mondta Anna Gedda, a H&M cégcsoport fenntarthatósági vezetője.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Miért olyan nehéz egyetlen bútor költöztetése? (x)
  Vezetőváltás a hazai Siemensnél
  Számos országban bezárja üzleteit a H&M
  A szakképzést segítő berendezéseket adományozott a Siemens
  Új vezérigazgató az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. élén
  Az ELTE és az E.ON a szabadtéri laboratóriumban
  Növelte bevételét és nyereségét a Scania
  Együttműködik az Audi Hungaria és az E.ON
  1300 fiatal kezdi el pályafutását az E.ON-nál
  Földgázüzemű tehergépjármű konzorciumhoz csatlakozott a Scania
  Az Év Indirekt Beszállítója Díj 2018
  Együttműködés az Óbudai Egyetem és a Siemens között
  Növelte bevételét a Siemens
  Újabb beruházást indít Berlinben a Siemens
  Megállapodást kötött a Siemens és az Innovációs és Technológiai Minisztérium
  A PTE és az E.ON stratégiai partnersége újabb területtel bővült
  A tervezett áram- és gázszünetek az E.ON oldalán
  Itt az elektromos közösségi robogó
  Ehető tányér és napelemes tusoló a Szigeten
  A SCANIA CO2NTROL CUP 2018 júniusi nyertese
  Tehergépjármű képzés és ösztöndíj program a Scaniánál
  A Scania egy kutatási projektben vesz részt
  Ismét a Scania nyerte el a Zöld Tehergépkocsi díjat
  A Scania 2025-re felére csökkenti a CO2-kibocsátását
  A Scania és a Haylion Technologies együttműködik
  A Scania és a Northvolt együttműködik
  A Scania beruház egy energia hatékony öntödébe
  Scania a Green Logistics kezdeményezés kereteiben
  Újabb díjat nyert a Scania
  A Scania elnyerte a 2017-es Zöld Tehergépkocsi díjat

További hírek ebben a kategóriában

A KRQ lett a Mercedes-Benz ügynö...
Teljesen alkoholmentes ízvilág a...
Csaknem egyharmadával nőtt a Kom...
Javult a Volkswagen eredménye ta...