Hírek
21530 hír az adatbázisban
Magyar szervezeteket támogat az Accenture
Marketinginfo.hu - 2018-07-24 14:59
CSR

Az Accenture a következő három évben kétszázmillió dollárt szán oktatási, tréning és készségfejlesztő kezdeményezésekre, hogy felkészítsék az embereket a digitális kor kihívásaira.

A program keretében az Accenture magyar szervezeteket is támogat, többek között a NESsT-et, az Alko-Softot, a Kiútprogramot és a Skool-t.

"Technológiai vezetőként kötelességünk az új, skálázható megoldások alkalmazása, hogy segítsünk megoldani az összetett társadalmi kihívásokat" - mondta Tomas Volek, az Accenture Magyarországért és Szlovákiáért felelős ügyvezető igazgatója. "Befektetéseink és tudásunk révén az Accenture olyan szociális jellegű együttműködéseket és programokat kíván létrehozni, amelyek világszerte jelentős hatást gyakorolnak majd több millió ember életére."

Az Accenture elkötelezett számos program támogatásában, úgy mint: Skills to Succeed, avagy Képességek a Sikerért, Tech4Good, Accenture Development Partnerships.
Magyarországon az Accenture 2017 óta működik együtt NESsT-tel, amelynek keretében pro bono szolgáltatásokat nyújt a cég által felkarolt társadalmi vállalkozások számára.

Az Accenture az alábbi szervezetekkel működik együtt:
 
  • Alko-Soft - látássérült emberek számára informatikai támogatást, tanácsadást és karbantartási munkákat nyújtó társadalmi vállalkozás. Az Accenture toborzási, technológiai és tanácsadási segítséget nyújt a látássérült munkaerőt is alkalmazó cégnek.
  • Kiútprogram - több éve harcol a tartós munkanélküliség ellen, amely jelentős probléma az ország elmaradott régióiban. Az Accenture HR szakértői képesség-, igény- és motivációfelméréssel támogatja a programban résztvevő embereket, hogy sikeresen pályázhassanak teljes munkaidős állásra.
  • Skool - független magyar szervezet, a kitűzött közös cél, hogy a fiatal lányok és szüleik gondolkodása megváltozzon a technológiáról, amelyre akár tanulási vagy karrierlehetőségként is tekinthetnek a jövőben. A workshopokon zajló interaktív, játékos programozási feladatok kiváló lehetőséget nyújtanak erre.


A vállalat Skills to Succeed, avagy Képességek a Sikerért kezdeményezésének célja, hogy a digitális innováció révén csökkentse a foglalkoztatás terén meglévő szakadékokat. 2010 óta az Accenture non-profit és más partnercégek hálózatával együtt több mint 2,2 millió embert támogatott olyan készségek elsajátításában, amelyek révén munkát szereztek vagy vállalkozást indítottak el. 2020-ig több mint 3 millió ember képzése a cél.

Az Accenture Tech4Good projektjei fejlett technológiákat használnak, hogy segítsenek megoldani azokat a kritikus kihívásokat, amelyekkel a társadalom és a vállalkozások a mindennapi életben szembesülnek. Például, Indiában együttműködtek egy olyan alapítvánnyal (The Grameen Foundation), amely segített a hátrányos helyzetű emberek pénzügyi jártasságának erősítésében, elősegítve ezzel egy magasabb szintű pénzügyi és társadalmi jólét elérését.

Az Accenture Development Partnerships keretében a vállalat világszerte együttműködik a kormányzatokkal, a vállalkozásokkal és a civil társadalommal, üzleti és műszaki megoldásokat alkalmazva a fejlesztő szervezeteknek szóló programok erősítésére. Az Accenture 2013-ban együttműködött a Spanyol Munkaügyi Minisztériummal és egy nonprofit szervezettel, közösen létrehozták az Emplea+ online programot. Segítettek a peremre szorult embereknek olyan műszaki és digitális készségeket elsajátításában, amelyek a munkavállaláshoz elengedhetetlenül szükségesek.

"Az a lehetőség, hogy életeket tegyünk jobbá, széles körű együttműködést igényel" - mondta Pierre Nanterme, az Accenture elnök-vezérigazgatója. "Amikor a vezetők felmérik az új technológiákat és alkalmazásokat, fel kell tenniük a kérdést: hasznára válik ez a következő generációnak? Ha a válasz igen, akkor ez lesz a helyes út."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az Accenture tovább bővül Magyarországon
  Gyakornoki programok versenyeznek
  Nemek közti egyenlőség: kulcs a digitális tudás
  Accenture Technology Vision 2016 előrejelzés
  Marketing és IT : nem elég hatékony az együttműködés
  Kutatás: nincs felkészülve a marketing a digitális jövőre
  Promóciókkal lenne ösztönözhető a mobilfizetés

További hírek ebben a kategóriában

Zöld pénzügyi pályázatot írt ki ...
Adományozott a Szent Imre Egyete...
Az ALDI a munka és a család egye...
A Visa a világon elsőként szponz...