Hírek
21141 hír az adatbázisban
Jól szerepeltek a hazai sörök
Marketinginfo.hu - 2018-07-23 11:11
PR

A Magyar Sörgyártók Szövetsége közleményben üdvözölte a NÉBIH Szupermenta tesztjének eredményét.

A hatóság húsz féle dobozos csomagolású, a hazai piacon forgalmazott világos sört bontott atomjaira. Mind a sörök minőségét, mind pedig jelölését rendben találták. Tavaly összesen több mint 6 millió hektoliter sör fogyasztottunk, amelyből mintegy 3,5 millió hektoliter a dobozos.

Legutóbb, 2015 nyarán a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgált 40 féle itthon forgalmazott sört. A vizsgálat akkor is kiválónak minősítette a vizsgált sörök minőségét. Ezúttal, az idei vizsgálaton 120 féle, a kiskereskedelemben forgalmazott sörből választottak ki 20 dobozos, világos sört. A NÉBIH megállapítása szerint sem a mindenre kiterjedő laboratóriumi, sem pedig a hatósági ellenőrzéseken nem találtak kivetnivalót a vizsgált italokon.

"A vizsgálat eredménye igazolja a sörgyártók erőfeszítéseit, hogy a magyar fogyasztókat megfelelően tájékoztassák és állandó, jó minőségű sörrel lássák el," - mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója. A Sörszövetség piaci statisztikái szerint a dobozos sörök a piac több mint felét teszik ki. Részarányuk évek óta növekszik. Ugyanakkor, a növekvő sörpiacon belül, a sörgyártók igyekeznek a hordós kiszerelésű csapolt sör arányát erősíteni. A Sörszövetség és a Kraft Sör Egyesület az idén indította útjára Csapramagyar! kezdeményezését, amely a nagyrészt hazai gyárakban és főzdékben készülő csapolt sörök kóstolására és fogyasztására hív fel. A dobozos sörökkel szemben a csapolt sör piaci részaránya valamelyest csökkent tavaly, megközelítőleg 10%. A két szakmai szervezet kezdeményezte azt is, hogy a csapolt sörök ÁFA-ja több a vendéglátásban forgalmazott helyben készült ételhez és italhoz hasonlóan csökkenjen 5%-ra, ezzel is további forrásokhoz segítve a vendéglátóipar kis-, és közép vállalkozóit a jelenlegi nehéz munkaerő piaci helyzetben.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új igazgató a Magyar Sörgyártók Szövetsége élén
  Átadták a gyulai Kézműves Sörfesztivál sörversenyének díjait
  Sörcímkén jelent meg az új PASO-dal
  Lebomló söröspohárral indítja a májust a Heineken
  Dreher Minőségi Csapolt Sör Program
  Budapesti söröző a Lufthansa sörtérképén
  Egyre kedveltebb a dobozos, fél literes és világos sör
  Több sört, ásványvizet, jeges teát adtak el a vendéglátásban
  Sokszínű az európai sörkultúra

További hírek ebben a kategóriában

s Sándor Imre PR-Díj 2018
2018-12-07 12:38
Mikulás vonatokkal, állomási ren...
Mikulás HÉV-ek közlekednek decem...
A Facebook-marketing a múlt, az ...
Aranydíjat kapott a Danubius egé...