Hírek
21634 hír az adatbázisban
A Richter szellemi jogokat vásárol
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-07-18 15:10
Egészségmarketing

A Richter Gedeon Nyrt. 5 millió svájci frankért megvásárolja a svájci Fertility Biotech AG-től a Bemfola/Afolia nevű készítmény szellemi tulajdonjogait az Egyesült Államokban.

A női termékenységre ható Bemfola 2014 májusában kapott piacrahozatali engedélyt az Európai Unió területén és jelenleg több mint 20 országban értékesítik - áll a közleményben.

Emlékeztetnek rá, hogy a Richter 2016. június 30-án vásárolta fel a Finox Holdingot, egy magántulajdonban lévő svájci biotechnológiai vállalatot, amely az Egyesült Államok kivételével megszerezte a globális jogokat a Bemfolára vonatkozóan. Az egyesült államokbeli jogok voltak a Fertility Biotech cégnél.

Beke Zsuzsa, a Richter PR és kormányzati kapcsolatok vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a klinikai vizsgálatok után körülbelül 3 év múlva kezdődik a Bemfola készítmény törzskönyvezési eljárása az amerikai piacra, így a lombikprogramban a női termékenység erősítését célzó készítmény csak azt követően jelenhet meg a Richter portfóliójában az Egyesült Államokban.

Hozzátette, a Bemfola egy úgy nevezett bioszimiláris gyógyszer, olyan biológiai készítmény, amelyet úgy fejlesztettek, hogy az rendkívül hasonló legyen egy már forgalomba hozott biotechnológiai gyógyszerhez, a referencia termékhez. A Bemfola esetében a Gonal-f a referencia termék. A bioszimiláris gyógyszerek és a referencia termékek között minőség, biztonságosság vagy hatékonyság szempontjából nincsen semmilyen számottevő különbség - mondta.

A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. az egyik legnagyobb kelet-közép-európai gyógyszeripari vállalat, amely Nyugat-Európában, Kínában, valamint Latin-Amerikában is közvetlen piaci jelenlétet épített ki. Az előző év végén a 4,1 milliárd euró tőzsdei értékkel bíró vállalat mintegy 1,4 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el 2017-ben.

A Richter részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A kereskedésben a papírok árfolyama 107 forinttal, 2,13 százalékkal, 4928 forintra csökkent. Az elmúlt évben a legmagasabb árfolyama 7090 forint, a legalacsonyabb 4920 forint volt.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Richter Gedeon az ermitázsi műalkotások restaurálását támogat
  A Richter nyerte a 2017. évi Innovációs Nagydíjat
  Kilenc nő vehette át idén is a Richter Aranyanyu Díjat
  Közös projektekben a Richter és a BME
  Több mint duplájára nőtt a Richter nyeresége 2015-ben
  Richter Egészségváros: 20,5 millió forintos adomány a kórházaknak
  Csökkent a Richter nyeresége
  Richter-Bayer megállapodás

További hírek ebben a kategóriában

Forrás: eNet - Coca-Cola Magyaro... Mennyit isznak a magyarok?
2019-04-17 11:00
Folytatódik az Európai Friss Kal...
Az uniós iskolagyümölcs-, iskola...
A mellékvesekéreg-daganat (x)
Lidl az egészségért