Hírek
23469 hír az adatbázisban
Jubileumi mozdony hirdeti a MÁV 150 évét
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2018-07-17 09:07
Outdoor/indoor

A vonat szó 150 nyelvre lefordított változatából készült feliratok díszítik azt a mozdonyt, amely Európa egyik legrégibb vasúttársaságának másfél évszázados történelmére emlékezteti az utasokat itthon és külföldön.


A Magyar Posta jubileumi bélyegblokk kibocsátásával köszöntötte a MÁV-ot. Az állami vasúttársaság megalakulásának, valamint a 68. Vasutasnap alkalmából összesen 350-en részesültek miniszteri, illetve vállalati kitüntetésben.

Július 6-án mozdony- és tisztavatási ceremóniával, kitüntetések átadásával, jubileumi postabélyeg bemutatásával, majd másnap országszerte családi programokkal ünnepeltek a MÁV-csoport munkavállalói az állami vasúttársaság megalakulásának 150. évfordulóját és a 68. Vasutasnapot.

A délutáni kitüntetésátadás előtt Dávid Ilonával, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójával a fedélzetén gördült be a MÁV-START Taurus mozdonya, amely a Magyar Államvasutak fennállásának 150. évfordulójára kapott különleges díszítést: mától ugyanis ez a mozdony hirdeti - a "vonat" szó 150 nyelvre lefordított feliratával - Európa egyik legrégebben alapított vasúttársaságának másfél évszázados történelmét. De nemcsak a mozdony viszi hírét a világba a MÁV 150 évének, hanem a Magyar Posta is az általa kibocsátott jubileumi bélyegblokk révén.

"Százötven évvel ezelőtt valóra vált az elgondolás, megszületett az állami vasúttársaság, amelynek története során több százezer ember és család dolgozott és vállalt áldozatokat a vasútért. Tisztelgünk előttük, mert nélkülük a vasúti szolgáltatás puszta gondolat maradt volna, s mert nekik köszönhető a MÁV gazdag története és mindenkori sikere" - mondta Dávid Ilona a kitüntetések átadásakor.

Csépke András, a MÁV-START vezérigazgatója hangsúlyozta: "Ha az utas felénk támasztott jogos elvárásaira, ha a vasutas szakmák megbecsülésének és a vasút társadalmi elismertségének visszaállítására gondolok, pontosan látom, hogy a kihívás óriási. De azt is pontosan látom, hogy az előttünk álló feladatokat együtt meg tudjuk oldani, és azt is, hogy csak együtt tudjuk megoldani".

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a miniszteri elismerések átadásakor kijelentette: a mostani kitüntetettek öt-hat emberöltőnyi idő, 150 esztendő példás hagyatékának jeles továbbvivői, a közel 40 ezer magyar vasutas közül a legkiválóbbak. "A 150 éves MÁV munkavállalói számára a magyar vasúton évente közlekedő, közel 150 millió utas biztosít folyamatos tennivalót, és így kenyérkeresetet. Megkerülhetetlen közös feladatunk, hogy az utazási módok közötti választásukat egyre javuló színvonalú szolgáltatásokkal igazoljuk vissza, erősítsük meg" - tette hozzá.

Az legnagyobb hazai állami vállalatcsoport jubileumi ünnepségén összesen 350-en részesültek miniszteri, illetve vállalati elismerésben. (A leányvállalatoknál a társaságok vezetői ünnepélyes keretek között már a hét első felében átadták az érintett vasúti dolgozóknak a kitüntetéseket.)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megjelent a Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve
  „FénySzili” tovább járja az országot
  Bérmegállapodás a MÁV-csoportnál
  MÁV a környezetért
  Új vezérigazgató a MÁV-START élén
  Perongaléria az Érd alsó állomáson
  Mikulással a HÉV-en
  Mikulás vonatokkal, állomási rendezvénnyel kedvez a gyermekeknek a MÁV
  Szépülnek a MÁV aluljárói
  Még lehet jelentkezni a MÁV aluljárófestő pályázatára
  Ismét aluljárófestő pályázatot hirdet a MÁV
  Plakátművészet szálló porral
  Mozgással az éhezés ellen
  A MÁV kihirdette az aluljáró festési pályázat nyerteseit
  Alkotni hívja a gyermekeket a MÁV
  A Shell defibrillátorokat helyezett ki
  Gyerekrajzok a MÁV mozdonyán
  A bringásokat jutalmazta a MÁV
  Vízzel segíti a kánikulában utazókat a MÁV

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej