Hírek
21405 hír az adatbázisban
Suzuki -Toyota együttműködés
Marketinginfo.hu - 2018-07-12 13:47
Márkák

A Suzuki és a Toyota technológiai és piaci fejlesztésben is együttműködik.

A Suzuki Motor Corporation (Suzuki) és a Toyota Motor Corporation (Toyota) technológiai fejlesztés, járműgyártás és piacfejlesztési területekre irányuló újabb együttműködésről állapodott meg. A 2017. február 6-án aláírt szándéknyilatkozatot követően a két vállalat már konkrét lépéseket tett a partnerség irányába: így kölcsönösen szállítanak egymásnak hibrid, illetve egyéb járműveket az indiai piacra. A Suzuki és a Toyota most a gyártás és piacfejlesztés terén is kibővítené a közös munkát.

A két vállalat legutóbbi megbeszélésén három főbb témában történő együttműködésről állapodott meg, amelyek további részleteiről később tárgyalnak:
 
  • 1.A Denso Corporation és a Toyota műszaki támogatást nyújt a Suzukinak egy kompakt és rendkívül nagy hatékonyságú hajtáslánc kifejlesztéséhez.
  • 2.A Toyota Kirloskar Motor Private Ltd. (TKM) gyártja a Suzuki indiai piacra fejlesztett modelljeit. A járműveket a Toyota és a Suzuki márkahálózatán keresztül közösen értékesítik.
  • 3.A Suzuki modelleket - ideértve a Toyota által a fentiek szerint gyártott járműveket is - közösen szállítják Indiából az afrikai és egyéb piacokra. A folyamatban a Toyota és a Suzuki értékesítési hálózatai együtt vesznek részt, emellett további lépéseket tesznek a logisztikai és a szolgáltatási együttműködés fejlesztése érdekében is.


"A japán vállalatok közül elsőként a Suzuki lépett az indiai piacra jelentős szerepet vállalva India autóipari fejlődésének előmozdításában" - méltatta partnerét Akio Toyoda, a Toyota Motor Corporation elnöke. "Együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy India lakossága megtapasztalhassa a gépjárművek nyújtotta szabadság élményét, és hogy a "Gyárts Indiában" kezdeményezés keretében előállított járműveket Afrikában és a világ más országaiban is örömmel fogadják" - tette hozzá az elnök.

"Az Akio Toyoda elnök vezette Toyota töretlen lelkesedést tanúsított a partnerségről folytatott a Suzuki kezdeményezte tárgyalások során. Szívből hálás vagyok a pozitív hozzáállásukért. Bízom benne, hogy az új közös projektek hozzájárulnak mindkét vállalat jövőbeni sikeréhez, nemcsak Indiában, hanem a globális piacon is" - jegyezte meg Osamu Suzuki, a Suzuki Motor Corporation elnöke a tárgyalásokat követően.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Suzuki magabiztosan uralta a 2018-as évet
  Újrahasznosít a Suzuki
  Jelentett a Suzuki
  Pécsen duplázott a Suzuki
  A Toyota és a Suzuki az indiai piacon
  A Magyar Suzuki 5,3 milliárd forintot fordít k+f-re
  A Toyota és a Lexus a környezetért
  Suzuki márkakereskedés a Nyugat-Dunántúlon
  A Magyar Suzuki az Oracle felhőjét választotta
  A Suzuki Indiában fektet

További hírek ebben a kategóriában

Bezárja romániai üzemét a Rieker
Victoria Beckham nem tervez több...
Bővített a német Daimler
Csökkent a Daimler nyeresége