Hírek
21405 hír az adatbázisban
Stratégiai szövetségre lép a Tesco és a Carrefour
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-07-09 16:30
Kereskedelem

A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat és a francia áruházlánc - amely Európa legnagyobb kiskereskedelmi konglomerátuma - tette közzé a szövetségkötésről szóló közös szándéknyilatkozatot a Londoni Értéktőzsdén.

A közlemény szerint a Tesco és a Carrefour szövetsége globális kiterjedésű stratégiai viszonyrendszert teremt a beszállítói hálózatok terén, és közös rendszert hoz létre a sajátmárkás termékek beszerzésére.

A szövetségi rendszer célja a két áruházlánc fogyasztóinak kínált termékek minőségének és választékának javítása a jelenleginél is alacsonyabb árakon, javítva egyben a két cég versenyképességét és megerősítve a beszállítókkal fenntartott kapcsolatokat - áll a tőzsdei közleményben.

A Tesco és a Carrefour stratégiai szövetségéről a hétfői közös bejelentés szerint két hónapon belül megszülethet a hivatalos megállapodás.

A Tesco a brit magánszektor legnagyobb munkáltatója, világszerte 440 ezer alkalmazottat foglalkoztat és 6800 - Magyarországon kétszáznál több - üzletet működtet.

A 2017-2018-as pénzügyi évről áprilisban közzétett beszámoló szerint a cég kivételes tételek előtt számolt csoportszintű működési eredménye 28,4 százalékkal 1,644 milliárd fontra (615 milliárd forintra) emelkedett az egy évvel korábbi 1,28 milliárd fontról.

A csoportszintű értékesítés a 2016-2017-ben mért 49,9 milliárd fontról 2,3 százalékkal 51 milliárd fontra nőtt, a nettó adósságállomány 29,6 százalékkal, 3,729 milliárd fontról egy év alatt 2,625 milliárd fontra csökkent.

A Tesco közép-európai hálózatának külön mért - szintén kivételes tételek előtt számolt - éves eredménye folyó árfolyamon kalkulálva 105,2 százalékkal, 58 millió fontról 119 millió fontra (több mint 44 milliárd forintra) emelkedett a cég 2017-2018-as pénzügyi évében.

Magyarországon a Tesco az elmúlt pénzügyi évben 577,2 milliárd forint - 351,70 forint/font tavalyi éves átlagos árfolyammal számolva 1,641 milliárd fontnak megfelelő - bevételt ért el. A közép-európai EU-térségben ezt csak a lengyel Tesco-hálózat előzte meg, 2,2 milliárd fontnak megfelelő éves bevétellel.

A Carrefour világszerte 12 300 üzletet működtet 375 ezer alkalmazottal. A francia áruházlánc tavalyi forgalma meghaladta a 88 milliárd eurót.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  MediaMarkt-e lesz a Tesco?
  A Tesco üzleti szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten
  A Tesco álláslehetőségekkel települt ki a BabaMama Expóra
  A Tesco-nál már hagyománnyá vált az aukciós eladás
  A dolgozóbarát foglalkoztatási forma a Tesco-nál
  Megújul a Tesco celldömölki áruháza
  Elindult a MoneyGram és a Tesco Készpénz Átutalási Szolgáltatása
  Jól teljesített a Tesco
  Változatlanul a Tesco áll a magyarországi kereskedelmi toplista élén
  Javult a Tesco éves eredménye
  Grand Prix-t nyert a Tesco
  Megállapodás a Tesco és a szakszervezetek között
  A termelők és a szállítók közötti kapcsolattartás
  A Tesco 2025 után

További hírek ebben a kategóriában

Jelentett az IKEA
Eltűnnek az egyszer használatos ...
Ismét rekordévet zárt a BMW
Ford Brexitről