Hírek
21405 hír az adatbázisban
84 fiatal sportolót támogat a MOL Új Európa Alapítványa
Marketinginfo.hu - 2018-07-09 09:10
CSR

A MOL összesen 84 sportolót részesített támogatásban, akik közül 71-en 18 év alatti versenyzők, 13-an pedig 18. életévüket betöltött, eredményes sportpályafutást folytató klasszis sportolók.


A MOL által alapított Új Európa Alapítvány fennállása óta kiemelt figyelmet fordít a fiatal sportolók támogatására. A 2006-ban indított MOL Tehetségtámogató Sport Programban eszközvásárláshoz vagy útiköltséghez igényelhetnek támogatást azok a 10-18 év közötti tehetségek, akik már bizonyították rátermettségüket országos vagy nemzetközi versenyeken. Az elmúlt évek során több mint 2000 fiatal sportoló felkészülését segítette az Alapítvány, összesen 400 millió forintot meghaladó mértékben.

2018-ban az Alapítvány kuratóriuma 84 sportoló támogatása mellett döntött. A támogatásban részesülők közül 71-en 18 év alatti versenyzők, 13-an pedig 18. életévüket betöltött, eredményes sportpályafutást folytató klasszis sportolók. A teljes támogatási összeget az idei évben több mint 30 millió forintra növelte a vállalat, így átlagosan közel 360 ezer forinttal segíti a tehetségek felkészülését.

A Budapesten tartott eredményhirdetésen a MOL vezetői mellett Lubics Szilvia ultramaratonista, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete, Nagy Viktor magyar válogatott vízilabdázó és Herczig Norbert négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző is részt vett.

A 2018. évi MOL Tehetségtámogató Program pályázatának támogatottjai többek között olyan kiváló fiatal sportolók szerepelnek, mint Pusztai Liza világ- és Európa-bajnok kadet kardvívó, Pavuk Tíra korosztályos Európa-bajnoki bronzérmes futó, Németh Nándor junior világ- és Európa-bajnok úszó és Görbe Soma az olasz CIV OHVALE bajnokságban szereplő gyorsasági motorversenyző.

"Felelős vállalatként teret és lehetőséget adunk azoknak a fiataloknak, akik teljesítményükkel bizonyították, hogy nincs előttük lehetetlen. Ezért hoztuk létre 2006-ban az Új Európa Alapítványt, amelynek kiemelt célja, hogy a tehetségek útját egyengesse, legyen szó sportolókról, művészekről vagy fiatal tudósokról. Büszkék vagyunk arra, hogy új tagokkal bővült a MOL-közössége." - mondta köszöntőjében Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Több mint 70 fiatal művész és kutató nyert támogatást a Mol alapítványi pályázatán
  Nem mozog eleget a világ népessége
  Nyári táborok a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával
  Sétálni, biciklizni és futni szeretnek leginkább a magyarok
  A Mol beszáll a nemzetközi műanyag-újrahasznosítási üzletbe
  A Mol belép a közösségi közlekedés piacára
  Nyári táborok a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával
  MOL a fiatal sportolók fejlődéséért
  10 éves a MOL Új Európa Alapítványa
  Lovasterápiát támogat a MOL
  Önkéntes munkát támogat a Mol
  A családom a szponzorom!
  Fogyatékkal élőket támogat a MOL
  Esszépályázatot támogat a MOL

További hírek ebben a kategóriában

Az MNB a hátrányos szociális hel...
SHARE-el a természetért
Együttműködik az Audi Hungaria é...
1300 fiatal kezdi el pályafutásá...