Hírek
21405 hír az adatbázisban
Új igazgató az Electrolux élén
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-07-06 16:08
Karrier

Szentpéteri Ferenc tölti be az Electrolux Lehel Kft. nyíregyházi hűtőszekrénygyárának igazgatói posztját - közölte a svéd tulajdonban álló háztartásikészülék-gyártó társaság az MTI-vel.

A cég közleménye szerint a szakember Alessio Bonfantit váltja a vezetői tisztségben, aki a cégcsoporton belül az európai hűtőszekrénygyártás programvezetőjeként folytatja karrierjét.

A közgazdász-mérnök végzettségű Szentpéteri Ferenc 1986-ban került a jászberényi Lehel Hűtőgépgyárhoz. Szakmai pályafutása kezdettől fogva a céghez fűződik: előbb a termelés és a kutatás-fejlesztés területén dolgozott, később az Electrolux európai hűtőgépgyáraiért felelt, majd a kelet-európai régió ellátási-láncért felelős vezetője lett.

A szakember 2003 júliusában a jászberényi fagyasztóládagyár igazgatója lett, majd 2006-tól a hűtőszekrénygyárat is ő irányította. A két egység 2009-es összevonásától 2016 júniuság a kompresszoros hűtőszekrény- és fagyasztóládagyár igazgatója volt, ez idő alatt egy évig Svédország és Magyarország között ingázva a svéd hűtőgépgyárat is vezette megbízott gyárigazgatóként.

A hűtőszekrény-, fagyasztószekrény-, fagyasztóláda- és porszívógyártással foglalkozó Electrolux Lehel Kft. jászberényi és nyíregyházi telephelyei a vállalatcsoport kiemelt európai gyártóbázisai. A magyar leányvállalat 2017-es árbevétele 250,2 milliárd forint volt, alkalmazottainak száma meghaladta a 3500-at.

A svéd Electrolux - több márkanév alatt - évente több mint 60 millió háztartási és professzionális készüléket értékesít több mint 150 országban. A cégcsoport forgalma 2017-ben 12 milliárd euró volt és világszerte 56 ezer alkalmazottat foglalkoztat.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új vezető az Electrolux-nál
  Electrolux 2016. évi Fenntarthatósági Jelentés
  25 éves az Electrolux Lehel
  Élen az Electrolux
  Az Electrolux a leginnovatívabb márka
  Díjakat nyert az Electrolux
  Távozott posztjáról az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója
  Vezetőváltás az Electrolux gyára élén

További hírek ebben a kategóriában

A Papa John's Marvin Boakye-t ne...
Kinevezték a Republic Group közé...
Konkoly Miklós a Generali Alapke...
Új vezérigazgató irányítja a Wab...