Hírek
21405 hír az adatbázisban
300 millió forint támogatást kap a Varga Pincészet
Marketinginfo.hu - 2018-07-02 11:49
Márkák

A Varga Pincészet Kft. sikeresen pályázott a GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú "Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel" megnevezésű felhívásra.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A 309,22 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás, és 317,58 millió forint kamattámogatott hitel segítségével 838 millió forintos fejlesztésre nyílt lehetőség.

"A beruházás fő célja - tájékoztat Varga Péter ügyvezető - a palackozás mennyiségi és minőségi fejlesztése. Az elmúlt 6 évben 9 millió palackról 15 millió fölé nőtt az értékesítésünk, ezért szükségessé vált, hogy a 9 500 palack óránkénti töltési kapacitásunkat 13 500-ra emeljük. Ehhez új öblítő-, töltő- és zárógépekre, illetve a szállító szalagok többségének a cseréjére van szükség. Ezen kívül bővítjük az erjesztő és tároló teret és új targoncákat veszünk. A projekt építést nem tartalmaz, a beszerzésre kerülő gépek, berendezések nagyrészt badacsonyörsi pincészetünkben fognak működni. Bár a hitelszerződést a Magyar Fejlesztési Bankkal csak 2018. június 25-én írtuk alá, a fejlesztések egy részét már 2017 júliusában megkezdtük, és a program előírása szerint 2019 júliuság minden gépet üzembe kell helyeznünk".NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Rekord éve volt a Varga Pincészetnek
  Borból is szépen fogy az ünnepek alatt
  Felépült az Egri borvidék legnagyobb pincészete
  Ma már csak a magyarok 10 százaléka iszik naponta bort
  Hiszünk a bor jótékony hatásában
  A hegy levéből származó pénzt kapják az árvízkárosultak

További hírek ebben a kategóriában

Bezárja romániai üzemét a Rieker
Victoria Beckham nem tervez több...
Bővített a német Daimler
Csökkent a Daimler nyeresége