Hírek
21405 hír az adatbázisban
Csökkenő nyereségre számít a Zwack
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-06-28 17:09
Márkák

Árbevételének csaknem 10 százalékos emelkedése mellett az előző évinél alacsonyabb, 2 milliárd forint körüli adózott eredményre számít 2018-2019-es üzleti évben a Zwack.

A társaság éves közgyűléséről szóló közlemény szerint a bevétel a belföldi kereslet 4 százalékra becsülhető emelkedése miatt bővülhet, Németországban és Olaszországban pedig televíziós kampányokkal fogják népszerűsíteni az Unicumot. Utóbbi költsége és egy új termék bevezetése azonban 20 százalékkal növeli a saját márkák marketingkiadásait. A magasabb beszerzési árak és a forint gyenge árfolyama az anyagköltségeket is emeli, a növekvő bérköltségeket viszont mérsékli a 2,5 százalékos járulékcsökkentés - írták.

A Zwack beszámolója szerint a 2017-2018-as üzleti évben a bruttó árbevétel 6,9 százalék éves csökkenéssel meghaladta a 23 milliárd forintot. A nettó értékesítés - vagyis a jövedéki- és népegészségügyi termékadó nélküli árbevétel - megközelítette a 14 milliárd forintot, ami 2,3 százalékos csökkenés az előző évhez képest. A saját termékek nettó belföldi árbevétele 6,9 százalékos eséssel megközelítette a 9,46 milliárd forintot, az export árbevétel viszont 7,9 százalékkal 1,54 milliárd forintra nőtt. Az adózás előtti eredmény 12,8 százalékos csökkenéssel 2,58 milliárd forintot, az adózott eredmény 1,7 százalékos csökkenéssel 2,2 milliárd forintot ért el, vagyis jóval magasabb a tervezettnél - írták.

Az előző üzleti évben az adózott égetett szeszesitalok belföldi piacának volumene 0,7 százalékot esett, értékében azonban 4,1 százalékkal bővült. A fogyasztás értéke a prémium kategóriában 4,1 százalékkal, a minőségi termékeknél 5,3 százalékkal, a kommerszeknél pedig 2,9 százalékkal nőtt - közölte a Zwack.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Csökkent a Zwack Unicum nyeresége
  Csökkent a Zwack árbevétele
  Csökkent a Zwack Unicum nyeresége
  Nőtt a Zwack árbevétele
  Nőtt a Zwack Unicum Nyrt. profitja és árbevétele
  Nőtt a Zwack Unicum Nyrt. profitja és árbevétele
  Nőtt a Zwack profitja
  Zwack: nagyobb profit és bevétel

További hírek ebben a kategóriában

Bezárja romániai üzemét a Rieker
Victoria Beckham nem tervez több...
Bővített a német Daimler
Csökkent a Daimler nyeresége