Hírek
21755 hír az adatbázisban
Újabb 20 ALDI üzlet ment élelmiszereket az Élelmiszerbankkal együttműködve
Marketinginfo.hu - 2018-06-28 13:36
CSR

A kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek megmentése és rászorulók számára való eljuttatása érdekében az ALDI Magyarország tovább bővíti partnerségét az Élelmiszerbankkal.

Hamarosan 72 áruház vesz részt a programban.

A globális statisztikák szerint ugyanis évente 1,3 milliárd tonna élelmiszer megy kárba, miközben 1,3 milliárd ember éhezik, holott az Európában és az USA-ban kidobott élelmiszer egynegyedéből a világ összes éhezője jól lakna. Ezen kíván változtatni az Élelmiszerbank, amely tavaly Magyarországon több mint 300 ezer embernek juttatott el 9300 tonna élelmiszeradományt 5,2 milliárd forintot meghaladó értékben.

Az ALDI 2016 óta működik együtt az Élelmiszerbankkal, és egyre több üzletéből jutnak el nap mint nap az emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek az Élelmiszerbank és partnerszervezetei segítségével a rászorulóknak. Ilyen termékek az előző este zárás után megmaradt és a polcokról összegyűjtött termékek a látványpékségből; az elszállítás napján lejáró csomagolt és csomagolatlan pékáru, az előző napról megmaradt közvetlen beszállítású, csomagolatlan pékáru; csomagolatlan és csomagolt zöldség-gyümölcs, amely értékesítésre már nem, de fogyasztásra még alkalmas; valamint az elszállítás napján lejáró hűtött és szortiment termékek; a sérült, de nem átlyukadt csomagolású, fogyasztásra alkalmas szortiment termékek. Az áruházlánc és az Élelmiszerbank az élelmiszerbiztonsági szabályok maximális betartásával, közös erővel igyekeznek mérsékelni az élelmiszerpazarlást, és eljuttatni a megmenthető termékeket azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Az átadandó élelmiszereket természetesen gondosan csomagolva (hűtött áruk esetében Hungarocell dobozokban a hűtőcellában, a hűtést nem igénylő termékeket zsákokban és kartonokban) tárolják, ügyelve arra, hogy ne keveredhessenek a selejttel, illetve az egyéb, értékesítésből kivont áruval.

Az ALDI-nál jelenleg országszerte 52 üzletben folyik az élelmiszermentés, és továbbiak bevonása is folyamatban van: hamarosan újabb 20 áruház csatlakozik a programhoz. Az elszállított mennyiség üzletenként változik, de havonta mintegy 50-55 000 kilogramm élelmiszert mentenek meg az együttműködésnek köszönhetően az ALDI üzletekből. Az áruházlánc törekszik arra, hogy egyre több magyarországi üzletével vegyen részt a programban, minél több rászorulót segítve ezzel.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  ALDI és az E.ON együttműködése
  Az ALDI a munka és a család egyensúlyért
  Az ALDI a legnagyobb magyar női futóesemény főszponzora
  Több mint 11 000 tonna élelmiszert gyűjtött be tavaly az Élelmiszerbank
  Januártól nő a kezdőfizetés az Aldinál
  Közel 200 tonna élelmiszeradomány a Tesco vásárlóitól
  A magyar borokra fókuszál az ALDI új borstratégiája
  Több mint 1,2 millió élelmiszercsomagot kaptak a nélkülözők
  Az Aldi 13 féle fagyasztott zöldséget vont ki üzleteiből
  Chatbot az ALDI Magyarországnál
  Az ALDI-nál is kezdődik a fesztiválszezon
  150 fővel növeli magyarországi létszámát az ALDI
  Nemzetközi IT-támogatási központot alakít ki az ALDI
  Hét kategóriában díjazták az ALDI-t
  A HOFER KG ALDI-üzleteket nyit Olaszországban
  Karbonsemleges működés az ALDI-nál
  Sikeres magyar márkát vásárol meg az ALDI

További hírek ebben a kategóriában

Okoslakással jutalmazta vásárlói...
Az ELTE is támogatja a maratonfu...
A Marriott adományozott
Újrahasznosítási forradalom a Vö...