Hírek
21405 hír az adatbázisban
A Soproni keresi az ország legjobb sörfőzőit
Marketinginfo.hu - 2018-06-28 12:01
Márkák

A Soproni most felkutatja a tehetségeket: versenyt hirdet, hogy megtalálja az ország legjobb otthoni sörfőzőjét és legkifinomultabb sörszakértőit.

Az Első Soproni Sörverseny során a Soproni az ország legjobb porterét és otthoni sörfőzőjét szeretné fellelni, illetve azokat a sörbírákat is, akik a professzionális zsűriben a fogyasztókat képviselik.

A Soproni régóta elkötelezett a hazai sörkultúra mellett: a történelmi örökséget egyebek mellett úgy ápolja, hogy söreit magyar alapanyagokból főzi a Soproni Sörgyárban, amely immár 123 éve működik. A magyar söripar és a Soproni számára is fontos az a tudás, amelyet a kézműves sörfőzésben halmoztak fel a hazai amatőr és hivatásos sörmesterek az elmúlt évtizedekben, hiszen ez vezetett ahhoz, hogy az Óvatos Duhaj család sörkülönlegességei ilyen népszerűvé válhattak. Ezért is cél, hogy az Első Soproni Sörverseny során a Soproni megtalálja az ország legavatottabb otthoni sörfőzőit, ezáltal elősegítse a magyar sörkultúra további fejlődését. Olyan magánszemélyek nevezhetnek saját készítésű, legfeljebb 5,5 alkoholszázalékú porter (A felsőerjesztésű sörök (ale) családjába tartozó zamatos, édes, pörkölt aromájú sör) sörökkel, akiknek az éves termelése nem haladja meg a házi sörfőzés adómentes mennyiségét. A tét komoly: a legfinomabb portert 2019-től a Soproni Óvatos Duhaj termékcsaládba is felveszik, a félmillió forinttal gazdagodó győztes neve pedig - az általa kreált sör receptúrájával együtt - örökre bekerül a magyar sörfőzés történetébe.

A beérkezett alkotásokból olyan a sörben és gasztronómiában egyaránt jártas szakemberekből álló zsűri választja ki a döntő résztvevőit, mint Wossala Rozina műsorvezető és étteremtulajdonos, José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója, Bajkai Tibor, az Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa, valamint Lehmajer Viktor, a HEINEKEN Hungária sörfőzőmestere.

A versenyfelhívás azokhoz is szól, akik a verseny során zsűritagként kamatoztatnák szakértelmüket és csalhatatlan ízlésüket - az Első Soproni Sörverseny tehát a sörkóstolók megmérettetése is lesz.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megvolt a harmadik Soproni Sörrally
  A Soproni új kampánya
  Újabb innováció a Heinekennél
  Elismerésben részesült az Óvatos Duhaj
  A víz jegyében telt a második Soproni Sörrally
  A Soproni új kampánya
  Felsőerjesztésű Ale sörrel debütál a Soproni
  Társasjáték a Sopronitól
  A Facebookon debütált a Soproni 100 százalék magyar árpás szpotja
  Ale sörrel rukkolt elő a Soproni

További hírek ebben a kategóriában

Bezárja romániai üzemét a Rieker
Victoria Beckham nem tervez több...
Bővített a német Daimler
Csökkent a Daimler nyeresége