Hírek
22709 hír az adatbázisban
Fenntartható csomagolás a LEGO-nál
Marketinginfo.hu - 2018-06-22 13:43
CSR

2015-ben a LEGO Csoport ambiciózus bejelentést tett: 2030-ig nemcsak az építőkockák, de a csomagolásaik is 100%-ig újrahasznosíthatóak lesznek.

A LEGO bejelentette, hogy ez az időpont módosul, s már 2025-re fenntarthatóvá válik a csomagolásaik 100%-a.

Mára már a LEGO csomagolások többsége kartonpapírból vagy papír alapú, újrahasznosítható anyagból készül, amely FSC minősítéssel rendelkező, fenntartható forrásból származik.

Tim Brooks, a LEGO környezeti fenntarthatóságért felelős alelnöke így nyilatkozott: "Annak érdekében, hogy a tőlünk telhető legjobb módon támogassuk cégünk küldetését, ígéretet tettünk a Föld megóvására, és továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy megőrizzük a jövő generációi számára. Az újrahasznosítható csomagolások bevezetése az egyik legfontosabb része az ígéretünk beteljesítésének. Azzal, hogy előbbre hoztuk a céldátumot, hangsúlyozzuk annak fontosságát, hogy hamarabb kell megtalálnunk az újrahasznosítható csomagolóanyagokat. Annak ellenére, hogy az elmúlt három évben nagy lépéseket tettünk előre, azt is látjuk, hogy sokat kell még fejlődnünk."

A LEGO építőkockákat úgy gyártják, hogy azokat sokáig újra lehessen használni, ezek a kreatív építőelemek nem csak egy generációnak nyújtanak önfeledt szórakozást - azonban nem mindenki tartja meg a dobozt és a csomagolást.

A LEGO Csoport tisztában van azzal, hogy bizonyos LEGO csomagolások egyszer használatos anyagból készülnek, amely nem újrahasznosítható, éppen ezért azon dolgozik, hogy a fenntartható jövő érdekében fejlessze a csomagolási technológiáját.

Tim Brooks hozzátette:

"A célunk, hogy 2025-re ne legyen olyan LEGO csomagolás, ami a szemétlerakóban végzi. Ugyanis terveink szerint minden megújuló, vagy újrahasznosítható anyagból fog készülni, ezzel is segítve a vásárlókat az újrahasznosításban."

A LEGO Csoport már korábban is tett számos olyan lépést, amelyek elősegítik a fenntarthatóság fejlődését:
 
  • 2018-ban a cég elkezdett újrahasznosított műanyag csomagolásokat forgalmazni. A fogyasztók, az átlátszó műanyag ablakokon keresztül megleshetik, mit rejtenek a LEGO dobozok.
  • Az idei évben az Egyesült Államokban és a Kanadában forgalmazott LEGO dobozokon megjelent a How2Recycle® címke, amely segíti a vásárlókat a csomagolások újrahasznosításában.
  • 2017-ben, amikor a műanyag tálcák - amelyeket az adventi naptár csomagolásához használtak - helyét átvették a cellulóz rost alapú tartók, közel 1 millió műanyag tálca kidobását előzték meg.
  • A LEGO dobozoknál használt kartonpapírok közel 75%-a újrahasznosított anyagból készült.
  • Az átlagos LEGO dobozok méretét 14%-kal csökkentették, ezzel hatékonyabbá téve a szállítást. Ez éves szinten 3000 teherautónak megfelelő szállítmányt, illetve 7000 tonna kartonpapírt jelent.
  • Minden papír és karton, amelyet a LEGO gyártása és csomagolása során használnak fel, újrahasznosítható és a Forest Stewardship Council által igazolt.


A LEGO Csoport a fenntartható fejlődés jegyében az újrahasznosíthatóságra helyezi a hangsúlyt. A következő három területen látja a fejlődés lehetőségét:
 
  • Megújuló: LEGO dobozok és csomagolások 100%-a újrahasznosítható, és könnyen lebomló bio anyagból készül.
  • Hatékonyság: folyamatosan kutatni azt, hogyan lehet optimalizálni a csomagolást, megfelelni a vásárlói elvárásoknak, miközben szem előtt tartjuk a környezettudatosságot.
  • Újrahasznosítás: már a termékek csomagolásán is fontos felhívni a fogyasztók figyelmét az újrahasznosításra.


A LEGO Csoport úgy véli, hogy az új, fenntartható anyagoknak még kisebb ökológiai lábnyommal kell rendelkezniük, mint azoknak az anyagoknak, amelyeket felváltanak az olyan kulcsfontosságú környezetvédelmi és társadalmi hatásterületeken, mint például a fosszilis erőforrások felhasználása, az emberi jogok és az éghajlatváltozás.

Fenntarthatóság a LEGO Csoportnál

A WWF-fel való együttműködése a vállalat azon erőfeszítéseinek részét képezi, amelyekkel szeretné csökkenteni a termelés és a beszerzés során létrejövő szén-dioxid-kibocsátást, és ezzel is segíteni a klímaváltozás elleni globális fellépést.

A szélenergiába történő befektetésnek köszönhetően a LEGO kockák gyártására felhasznált energia mennyiségét megújuló energia előállításával egyenlítik ki.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Minden Doboz Visszajár - reprezentatív felmérés
  Óriási legófigurák a Magyar Természettudományi Múzeumban
  50 éves a LEGO® DUPLO®
  Fenntartható csomagolási rendszer a UPS- és a Loop-tól
  Több tonna hamis Legót foglaltak le
  A játék boldoggá tesz
  Az első életnagyságú és vezethető LEGO Technic Bugatti Chiron
  A LEGO közösségi hálózatot indít 13 éves kor alatti gyerekek számára
  Új LEGO buszok Szabolcs megye útjain
  LEGO Education Innovációs Stúdió létrehozása
  Jelentett a Lego
  A LEGO ismét a legjobb megítélésű vállalatok közt van
  Nőtt a Lego bevétele
  A LEGO a megújuló energiát támogat
  LEGO innovációk a BMW Motorrad közreműködésével
  Bővíti együttműködését a kormány és a Lego
  Nőtt a Lego Csoport árbevétele és nyeresége

További hírek ebben a kategóriában

Az AVON a Nőkért
Idén is plüsshódokkal gyűjt a Tű...
Elkezdődött a Magyar Vöröskeresz...
4 tipp a környezetbarát építkezé...