Hírek
22942 hír az adatbázisban
Puyol népszerűsíti a dohányzásmentes életet
MTI + Mediainfo.hu - 2018-06-22 11:28
CSR

Carles Puyollal készült kisfilmmel népszerűsíti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a dohányzásmentes életet az oroszországi világbajnokságon.

A stadionokban a mérkőzések előtt levetítik a félperces videót, melyben a spanyolok világ- és Európa-bajnoka arról beszél, hogy sok szám határozta meg a játékos-pályafutását - 693 (lejátszott mérkőzések), 10 (csapattársak száma), 5000 (lefutott kilométer), 2 (klub-vb-n aratott siker), 5 (mezszám), 2 (Barcelona színei) 1 (vb-győzelem) -, de egy, amely az életét: ekkor 0-s mezben látható, ami az elszívott cigaretták számára utal. Majd azzal fordul a szurkolókhoz: "Maradj egészséges, ne dohányozz!"

A FIFA régóta elkötelezett a dohányzás visszaszorítását illetően, 1986 óta nem enged be az eseményeire dohányipari reklámokat, 2002-től pedig dohányfüstmentes világbajnokságokat rendez.

A nemzetközi szövetség az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait követve igyekszik védeni megaeseményein a nemdohányzók jogát a tiszta levegőhöz. Oroszországban a helyi szervezőbizottsággal együtt arról tájékoztatják a szurkolókat, hogy ha átlépik az első beengedő kaput, a dohányzás onnantól tilos. A tiltás vonatkozik a belső és külső helyszínekre egyaránt, és nincsenek dohányzásra kijelölt helyek a stadionokban. A FIFA célja - amint azt több közleményében leszögezi -, hogy a nézőknek biztonságos és egészséges környezetet biztosítson.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szigorítás az e-cigarettákra és az égésmentes dohánytermékekre
  November 21-én senki ne gyújtson rá!
  A magyar nők fele focirajongó
  Elindult a Visa labdarúgó világbajnokság kampánya
  Óriásportréval várta Messit Kazany
  Euronics foci-vb kutatás
  Foci VB a város közepén
  A Lavazza az oroszországi VB-n
  A Nike nem szállít cipőt az iráni játékosoknak

További hírek ebben a kategóriában

42 millió forint sorsa múlik a T...
A BKK az ukranokért
Térítésmentesen látja el az Álla...
Több mint 11 ezer ajándékcsomag ...