Hírek
23416 hír az adatbázisban
Jótékony célért tekertek a Decathlon munkatársai és vásárlói
Marketinginfo.hu - 2018-06-19 17:04
CSR

A Decathlon Magyarország csapata idén is körbebiciklizte az országot a jótékony célt szolgáló "Tekerjük körbe Magyarországot!" kezdeményezés keretében.

A Tekerjük Körbe Magyarországot! megálmodója a vállalat egyik zalaegerszegi munkatársa, Kocsis Tamás volt. A Decathlon számára kiemelten fontos az egészséges életmód, a mozgás, a sport, valamint a csapatszellem erősítése, ezért is aratott ekkora sikert a munkatársak körében a tavaly debütáló kezdeményezés: 2017-ben 112-en, míg idén 114-en járták két keréken az országot. A 8 napos túra Budaörsről indult, majd több város érintésével ugyanide érkezett vissza a csapat.

"A Tekerjük Körbe Magyarországot! nemcsak azért kiemelten fontos számunkra, mert az ötlet szülőatyja saját kollégánk volt, és úgy látjuk, rengeteg munkatársunk vesz szívesen részt benne, hanem azért is, mert egyszerre képviseli a sport, valamint a jótékonyság fontosságát" - mondta Gulyás Marianna, a Decathlon Magyarország CSR vezetője.

A Decathlon minden, a túrán megtett kilométer után 100 Ft adományt ajánlott fel a Mályvavirág és az Őrzők Alapítványnak, ami még inkább motiválta a csapatot: a 8 nap alatt összesen 1 913 kilométert tettek meg a munkatársak.

Idén a jótékony testmozgásban a Decathlon munkatársai mellett a vásárlók is részt vehettek. Miskolcon és Zalaegerszegen volt lehetőségük kipróbálni az ideiglenesen kihelyezett görgőkre kiállított bicikliket, a rögzített kerékpáron letekert kilométerek után pedig ugyancsak 100 Ft-ot ajánlott fell a vállalat az alapítványoknak. A két áruházban összesen 120 kilométert kerékpároztak a vásárlók, így az ő erőfeszítéseiknek is köszönhetően összesen 203 300 Ft adományt sikerült összegyűjteni.

"Hálásak vagyunk minden Decathlonos munkatársnak és a vásárlóknak is , hogy teljesítményükkel hozzájárultak a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos és leukémiás betegeinek gyógyulásához. Immáron 28 éve dolgozunk együtt a Klinika fejlesztéséért, ezért örülünk, hogy a Tekerjük körbe Magyarországot! túrán összegyűjtött összeggel is segíthetjük a súlyosan beteg gyermekek gyógyítását és kórházi körülményeinek javítását" - mondta Dr. Garami Miklós, az Őrzők Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a Klinika igazgatóhelyettese.

"A Mályvavirág Alapítványnál évek óta azon dolgozunk, hogy csökkentsük a méhnyakrák megbetegedések számát, és segítsük a méhnyakrákban érintettek gyógyulását, rehabilitációját. Ebben rendkívül nagy szerepe van az edukációnak és a prevenciónak, éppen ezért nagyon örülünk, hogy a Tekerjük Körbe Magyarországot! kezdeményezés többek között erre is felhívta a figyelmet. Köszönjük a vásárlók, és természetesen a Decathlon munkatársainak a támogatását! - mondta Nagy-Tóh Ildikó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Decathlon a tavaszi fáradtság és az emelkedő kondibérletárak ellen
  A Decathlon új irányvonala
  Új HR igazgató csatlakozott a Decathlon csapatához
  A Decathlon és az Igazgyöngy Alapítvány együttműködése
  Visszahívta a forgalomból az Aptonia Energy gel termékeket a Decathlon
  Miért fontos a csengő a biciklin? (x)
  Csomagkiadó robotokat állított üzembe a Decathlon
  A csendes nyitvatartás a Decathlonnál
  A Decathlon osztrák piacának kiépítése
  A Decathlon országos kampánya
  A Decathlon az év kereskedője
  Tovább terjeszkedik a Decathlon Magyarországon
  A Decathlon tovább terjeszkedik
  Jól ment a Decathlonnak Romániában
  17-nél jár a Decathlon
  Más a Decathlon Szingapúrban

További hírek ebben a kategóriában

65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...
A Mol célja, hogy a régió zöldeb...
Esélyegyenlőség az Auchannál