Hírek
21405 hír az adatbázisban
Olimpikon vízilabdázók a 36. Lidl Balaton-átúszáson
Marketinginfo.hu - 2018-06-15 10:55
Outdoor/indoor

Június 30-án várhatóan idén is több ezer ember vág neki a Révfülöp és Balatonboglár közötti távnak, hogy biztonságos körülmények között átszelhessék a "magyar tengert" a 36. Lidl Balaton-átúszáson.

Ezúttal az indulók között tempózik majd két vízilabdázó olimpiai bajnokunk, Székely Bulcsú és Biros Péter is ­­- derült ki a Lidl és a BSI közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Jó idő esetén idén június 30-án Révfülöpről startol el Magyarország legnagyobb nyíltvízi úszóversenye, a 36. Lidl Balaton-átúszás. A sporteseményen ezúttal is biztonsággal vehetnek részt amatőr és profi sportolók egyaránt, hiszen az egészen Balatonboglárig húzódó vitorlások, kishajók és motorcsónakok által kijelölt úszófolyosón 50 méterénként pihenő várja majd a sportolókat. Az 5,2 kilométeres táv megtétele után a versenyzők a Platán strandon érnek partot, ahol névadó főszponzorként már második alkalommal számos programmal várja őket és a szurkolókat a Lidl Magyarország.

"A Lidl Magyarország számára kiemelten fontos az egészséges életmód és táplálkozás népszerűsítése. Az esemény névadójaként különösen a fiatalabb generáció tagjai számára szeretnénk példát mutatni, így a 36. Lidl Balaton-átúszásra is olyan programokkal készülünk, amelyek játékos formában hívják fel a figyelmet ezek jelentőségére" - mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A versenyen elindul Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok, többszörös Európa- és világbajnok vízilabdázó, valamint Székely Bulcsú olimpiai és többszörös Európa-bajnok vízilabdázó is. A legutóbb a Millennium Masters vízilabdacsapattal a 16. FINA Masters Világbajnokságon is győzelmet arató Biros Péter a sajtótájékoztató során elmondta, "örömmel teszek eleget a Lidl Magyarország felkérésnek, hiszen azt gondolom, hogy a Balaton-átúszás minden úszni tudó sportember számára bakancslistás esemény".

A sikeres felkészülés érdekében a Lidl Magyarország Facebook oldalán keresztül is különböző tippekkel és érdekességekkel látja el a programra készülőket.

"Buzdítok minden felelős úszót, hogy nevezzen, hiszen a 36. Lidl Balaton-átúszás az egyik legbiztonságosabb módja a nyíltvízi úszás kipróbálásának. Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy az indulók többsége ­- kisebb-nagyobb megállásokkal - teljesíti a távot." - nyilatkozta Kocsis Árpád, a Budapesti Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója.

A 36. Lidl Balaton-átúszásra az előnevezés online felületen már elindult, azonban a helyszínen is lesz lehetőség regisztrációra. A részvétel feltétele azonban egy hónapnál nem régebbi vagy helyszíni orvosi vizsgálat.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Rekordszámú pályázat érkezett a Lidl iskolai felhívására
  A Lidl a műanyaghulladék visszaszorításáért
  Több mint 7300 résztvevő a Balaton-átúszáson
  Ismét elhalasztották a Balaton-átúszást
  A 36. Lidl Balaton-átúszás más időpontban
  A 36. Lidl Balaton-átúszás
  Először a Lidl a Balaton-átúszás névadó szponzora

További hírek ebben a kategóriában

Jóságra buzdítanak a Coca-Cola i...
Megnyílt az adományokat fogadó A...
Hugo Boss a citylightokon
Installáció a 2 000 újrahasznosí...