Hírek
21405 hír az adatbázisban
Átadták a Wörwag Kutatási díjat a fiatal magyar kutatónak
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-06-07 10:10
Egészségmarketing

A Wörwag Pharma jubileum alkalmából tartott ünnepségen Marcus Wörwag és Dr. Kádár Éva, a német és a magyar cég igazgatói adták át a 2017-ben alapított, egymillió forintos pénzjutalommal járó Wörwag Kutatási Díjat.

A díját 2018-ban Herold Zoltán nyert el a Neuroendokrin tumormarkerek kapcsolata az 1-es típusú cukorbetegséggel című kutatásával.

A kutatás arra keresi a választ, hogy bizonyos fehérjék, amelyek emelkedett koncentrációi jelezhetik neuroendokrin - leggyakrabban a mellékvesében, a gyomorban, bélben, a hasnyál- és a pajzsmirigyben és a hörgő-rendszerben megjelenő - hormontermelő daganatok meglétét, milyen összefüggésben állnak a cukorbetegséggel, és vajon kell-e ezeket rutinszerűen vizsgálni. "Az elismerés lehetőséget teremt a kutatás szélesítésére: a vizsgálatok kibővítésére és az eredmények szélesebb körű publikálására." - mondta el Herold Zoltán.

A Wörwag Pharma 1993 óta működik Magyarországon. A cég 1998 óta építi a neuropátiák felismerését segítő országos hálózatot. A vállalat biztosítja a centrumok részére a korszerű diagnosztikai eszközöket, és a szakemberek képzésének költségét is fedezi. A 15. centrum 2018 májusában nyílt meg Egerben. E mellett a gyógyszerészek
számára online rendelési felületet alakítottak ki, és létrehozták a neuropátia diagnosztika előtt új távlatokat nyitó Neuropathia regisztert is. Mára a magyar leányvállalatnál 52 fő dolgozik, és 61 termék szerepel a cég portfóliójában.

Az ünnepségen Dr. Palkovits Miklós neuroanatómus, a Semmelweis Egyetem professzor emeritusza, a Magyar Tudományos Akadémia tagja tartott előadást Az agykutatás iránya és perspektívája a XXI. században címmel.

"25 éves működésünk alatt igyekeztünk támogatni a magyar egészségügy fejlődését: továbbképzéssel, az intézmények, a beteg- és orvosszervezetek támogatásával, diagnosztikai eszközök adományozásával és most fiatal tudósok klinikai kutatásainak
ösztönzésével." - emelte ki dr Kádár Éva.

(OTS-MTI)
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További hírek ebben a kategóriában

Helyes táplálkozással a klímavál...
A NaturAqua újabb támogatása
Új mentőautóra gyűjt a Máltai Sz...
Egészségesebbé teszi termékeit t...