Hírek
20233 hír az adatbázisban
Jelentett a Henkel
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-05-14 11:41
Márkák

Nőtt a Magyarországon is jelen lévő Henkel német háztartási vegyipari és kozmetikai konszern profitja és bevétele az idei első negyedévben.

A düsseldorfi székhelyű vállalat azt közölte, hogy a számos tényező hatásától megtisztított árbevétel az első negyedévben 4,835 milliárd euró volt, 1,1 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál. A valutaváltozások 8,6 százalékban hatottak negatívan az árbevételre.

A ragasztószergyártó üzletág erős, 4,7 százalékos árbevételnövekedésről számolt be. Az észak-amerikai fogyasztói cikkek piacán tapasztalt szállítási nehézségek következtében a Beauty Care (szépségápolás) üzletág árbevétele 4,3 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál. A Laundry & Home Care (mosó- és háztartási tisztítószerek) üzletág bevétele 0,7 százalékkal csökkent.

A negyedéves eladások Nyugat-Európában 0,2 százalékkal, Kelet-Európában 7,6 százalékkal, Afrikában és a Közel-Keleten 8,6 százalékkal, Latin-Amerikában 7,3 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 4,2 százalékkal nőttek, miközben Észak-Amerikában 6,5 százalékkal csökkentek.

A Henkel részvényarányos eredménye 1,4 százalékkal, 1,43 euróra emelkedett, a valutahatások 6,4 százalékban hatottak negatívan.

A korrigált üzemi eredmény (EBIT) 842 millió euró volt a március végével záródott három hónapban, ami 1,4 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 854 millió eurónál. A valuták negatív hatása 6,2 százalék volt.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Henkel elkötelezett a fenntartható csomagolás iránt
  Erőteljes fenntarthatósági rekord a Henkelnél
  A Henkel rekordszintű árbevételt és eredményt ért el
  A Henkel a „Világ legelismertebb vállalatai” között
  A Henkelt ismét elismertek
  A Henkel rangos fenntarthatósági indexekben szerepel
  Nőtt a Henkel árbevétele
  Elégedett a Henkel

További hírek ebben a kategóriában

Franciaországban gyártják az els...
A 160. évfordulóját ünnepli Gerb...
Modern arculat a Bayer-nél
A Samsonite új projektje