Hírek
22709 hír az adatbázisban
Újrahasznosítható csomagolóanyagé a jövő
Marketinginfo.hu - 2018-05-07 13:03
CSR

A Nestlé 2025-ben már csak 100%-ban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagokat használ.

A Nestlé kiemelten fontos feladatának tekinti környezeti lábnyoma folyamatos csökkentését, hogy a környezetet megóvja a jövő generációi számára. Ezért nagy figyelmet fordít a csomagolóanyagok környezetre gyakorolt hatásának minimalizálására. Ma bejelentett vállalása is ezt szolgálja: a vállalat arra törekszik, hogy 2025-re kizárólag újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagot használjon. A Nestlé víziója szerint semmilyen csomagolóanyag nem végezheti hulladéklerakóban vagy szemétként, így a műanyagok sem.

Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója elmondta: "Jelenleg a műanyaghulladékok jelentik a világ egyik legnagyobb fenntarthatósági problémáját, a megoldás pedig közös fellépést igényel. Olyan technológiákat dolgozunk ki, amelyekkel egyre nagyobb mértékben mozdíthatjuk elő a hulladék csökkentését és újrahasznosítását. Célunk, hogy 2025-re kizárólag újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagokat használjunk."

Ennek érdekében három kiemelt területen szándékozik lépéseket tenni a Nestlé: a vállalat megszünteti a nem újrahasznosítható műanyagok használatát, szorgalmazza a nagyobb mértékben újrahasznosítható anyagok használatát, illetve felszámolja vagy módosítja az összetett, kombinált használatú csomagolóanyagokat.

A körforgásos gazdaság kiépítésének jelentőséget felismerve a Nestlé az alábbiak mellett kötelezte el magát:
 
  • Aktív szerepet vállal azon országok hatékony hulladékgyűjtést, kiválogatást és újrahasznosítást célzó megoldások kidolgozásában, ahol működik;
  • Együttműködik a teljes ellátási láncban résztvevő partnereivel és az iparági szövetségeivel a műanyag felhasználását csökkentő és az újrahasznosítást előmozdító különböző csomagolási megoldások feltárásában, valamint a műanyaghulladékok kezelésének új módszereinek kidolgozásában;
  • Megfelelő tájékoztatást biztosít az újrahasznosíthatóságról a termékcsomagolásokon, ezzel segítve a fogyasztókat a megfelelő hulladékgyűjtésben;
  • Támogatja az újrahasznosított műanyagok felhasználását a piacon azáltal, hogy magasabb arányban használ fel újrahasznosított műanyagot csomagolásaihoz.
  • További célkitűzése annak elősegítése is, hogy 2025-re Európában minden PET palackja 25%-ban újrahasznosított műanyagból készüljön.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Minden Doboz Visszajár - reprezentatív felmérés
  A Nestlé beruház a csomagolási megoldások fejlesztésébe
  A Nestlé kevesebb cukorral
  A Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért
  Duális képzéssel segíti a fiatalok munkához jutását a Nestlé
  Csökkenti cukorfelhasználását a Nestlé
  Fiataloknak teremtett munkalehetőséget a Nestlé
  Díjazták a legjobb munkahelyeket
  CSR díjas a Nestlé programja
  A fenntarthatóságra törekszik a Nestlé

További hírek ebben a kategóriában

Az AVON a Nőkért
Idén is plüsshódokkal gyűjt a Tű...
Elkezdődött a Magyar Vöröskeresz...
4 tipp a környezetbarát építkezé...