Hírek
22003 hír az adatbázisban
Dreher Minőségi Csapolt Sör Program
Marketinginfo.hu - 2018-05-04 14:31
Márkák

A Dreher Minőségi Csapolt Sör Program versenyén hat söröző teljesített kiemelkedően.

Rácz Nikolett, a Pomo D'oro söröző pultosa nyerte el a kitüntető első helyezést a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program keretében megszervezett csapolóversenyen. A Dreher Sörgyárak Főzőházában első alkalommal tartott megmérettetésen ezúttal összesen tíz vendéglátóhely munkatársai mérkőztek meg abból a megközelítőleg 50-ből, amelyek eddig részt vettek a minőségi sörözők képzésében. A program során a vendéglátóhelyek folyamatos fejlesztésére és ösztönzésére nagy hangsúlyt helyeznek, a fogyasztókkal is szeretnék megismertetni a sörrel való bánásmód kulisszatitkait.

A bírák az előkészületi szakasztól kezdve a rendelésfelvételen át egészen a felszolgálásig vizsgálták meg az indulók tevékenységét, de természetesen a legnagyobb hangsúly magára a csapolásra esett, beleértve a pohár megfelelő öblítését is. Fontos például, hogy a pohárzuhany használata hány másodpercig történik, milyen szögben áll a korsó a csapolás során, sőt, hogy a csapot magát hányszor húzza meg a versenyző, vagy éppen, hogy milyen magas és milyen szerkezetű hab koronázza meg a sör tetejét.

"Mindez azért nagyon lényeges, mert a megfelelő csapolás biztosítja, hogy a sör pont úgy kerüljön a vendég elé, ahogy azt a sörmester megálmodta. A sör megfelelő szállítása, berendezéseinek kezelése, a csapolás helyes folyamatai és technikája garantálják a magas minőséget, a megfelelő környezet és kiszolgálás pedig tovább növeli a fogyasztási élményt. Ezekre szeretnénk a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program során határozottan felhívni a figyelmet, egyrészt a vásárlóknak szóló kommunikációval, másrészt a vendéglátóhelyek folyamatos továbbképzésével, tesztelésével, ösztönzésével, melynek ez a mai sörcsapoló verseny is a része" - hangsúlyozta Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.
A csapolóverseny során minden indulónak háromszor kellett ugyan abban a minőségben kicsapolni a korsó Drehert és Arany Ászokot, majd azokat megfelelően felszolgálni a zsűri részére, melyet Felföldi Csaba, a Dreher Sörgyárak országos HoReCa vezetője, Csurgó János, a Dreher Csapolómestere, a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program vezetője és Melegh György, független sörcsapoló mester alkotott.

Végül Rácz Nikolett, a Pomo D'oro söröző pultosa nyerte meg a megmérettetést, akinél a zsűri a tökéletes csapolási technika mellett azt is értékelte, hogy még a rendelés előtt meggyőződött a berendezések megfelelő működéséről és a kicsapolt sör minőségéről. Valamint végig olyan hangulatot teremtett a vendégek, azaz ez esetben a bírák számára, amely túlmutat a csapoláson és élménnyé varázsolja a sörözést.

"Nagyon örülök az első helyezésnek, még most is alig hiszem el, hogy megnyertem ezt a versenyt. Csak pár nappal ezelőtt dőlt el, hogy én jövök a megmérettetésre a Pomo D'oro pultos csapatából, hiszen mindannyian részt vettünk a Dreher Minőségi Csapolt Sör Program képzésében. Alaposan elmagyarázták nekünk a sör útját a korsóig, és hiába van már rutinunk a csapolásban, mégis tudtak nekünk újat mutatni. Szemmel láthatóan jobb sört tudunk most csapolni, meg is kérdezték tőlünk a vendégek, hogy mit csináltunk a sörrel! Ez az első díj most nagy lendültet ad nekem, hiszen szeretem a munkámat, és ez egy olyan pozitív visszajelzés, ami további fejlődésre ösztönöz."

Rajta kívül még öt söröző csaposa teljesített kiemelkedően, valamennyiüket egy-egy 3 napos plzeni úttal jutalmazták, amelynek során természetesen a sörgyár látogatás sem marad majd el.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  165 éves a Dreher Sörgyárak
  Dreher lesz a Balaton Sound söre
  Három új termék a Dreher családban
  Megmozgatja a magyar sörpiacot a megújult Dreher
  Megújul és prémium kategóriába lép a Kozel
  Új pr-ügynökségekkel erősít a Dreher
  Jelentősen nőtt az igény a prémiumsörök iránt
  Szabó Ibolya a Dreher Sörgyárak Zrt. új vállalati kapcsolatok vezetője
  Jól szerepeltek a hazai sörök
  Grayling végzi a Dreher új márkájának kommunikációját
  A Telep társalapítójával forgatott a Dreher
  Megérkezett a Dreher különlegessége
  Japán első számú söre Magyarországon
  A Dreher Sörgyárak innovatív módon keresi az új munkatársakat
  DreherTalks sörtúra
  Az új Mozaik Komlós fejlesztés a Drehertől
  Sziget sörrel debütál a Dreher
  Indul a DreherFeszt Felfedező
  Elkötelezett a magyar piac iránt a Dreher új japán tulajdonosa

További hírek ebben a kategóriában

A BMW Group és a Daimler AG együ...
A BMW Group megnyitotta új gyárá...
Bővíti győri központját az Audi
10. alkalommal nyert Business Su...
Projektmenedzser
Főbb feladatok, munkák- ajánlati felhívás fogadása, műszaki ...
IT Manager
Feladatok: - Projekt menedzsment- Jelentések és projekt doku...