Hírek
22398 hír az adatbázisban
A 3D nyomtatás lesz a futás jövője?
Marketinginfo.hu - 2018-05-03 11:29
Digitális

Az innováció segítségével elődjeinél 16-szor gyorsabban készül el az új Nike futócipő felsőrésze.

Tavaly májusban a Nike Breaking 2 kísérletében Eliud Kipchoge jutott legközelebb a maratonfutás 2 órás rekordjának megdöntéséhez, és ugyan sikerült minden korábbi eredményhez képest rövidebb időt elérnie, a kétórás lélektani határról 25 másodperccel lemaradt.

A kiemelkedő nyomtatási teljesítmény révén az előállítás rövidebb idő alatt valósul meg, a fúziós keresztmetszéseknek köszönhetően pedig a nyomtatott textil egyik legnagyobb előnye a precíz illeszkedés - a Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprint prototípusok 16-szor gyorsabban készültek el, mint bármely korábbi technológia alkalmazásával, 11 grammal könnyebbek az elődjeiknél és a szellőzésük is jelentősen javult. A tervezés szempontjából a technológia előnye kétoldalú: a hagyományos textilekkel szemben a szálak egyenként módosíthatók, míg maga a konstrukció érintetlen marad, az előállítás gyorsasága pedig a tesztelési és ellenőrzési ciklust is jelentősen lecsökkenti.

A nyomtatott textil akadály nélkül alkalmazható más anyagokkal együtt is, a Flyknit szálak például hő hatására tökéletesen összefonódnak a Flyprint anyaggal, így nincs szükség a komponensek ragasztására és összevarrására. A Nike Zoom Vaporfly Elite Flyprint talpában az elődjeihez hasonlóan a Nike ZoomX hab biztosítja a kényelmes párnázást, a cipő dinamizmusáért és hajlékonyságáért pedig továbbra is a teljes hosszába épített karbonlemez felel.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Válasszon szandált a nyárra! (x)
  Nike Air Max az újrahasznosított anyagokból
  A Nike nem szállít cipőt az iráni játékosoknak
  Az újabb párnázási rendszerrel debütált a Nike
  A Nike új kisfilmje Mo Farahhal
  A Nike csillogása kissé megfakult
  Pop-up futó-stadion a Nike létrehozásával
  FKA Twigs-zel működik együtt a NIKE
  Nagy üzletet kötött a Nike és a Chelsea
  51%-kal nőtt a Nike.com forgalma
  Starbucks kiadású cipő a Nike-tól

További hírek ebben a kategóriában

GDPR: kevés a felkészült szervez...
Hogyan alkalmazható az automatiz...
Marketingdíjat kapott az OBH és ...
Hosszabbít ‘Az Év Honlapja...