Hírek
21860 hír az adatbázisban
Javítani kellene a fiatalok jövőjét támogató előtakarékosságon
MTI + Marketinginfo.hu - 2018-04-26 09:01
Kutatás

Az NN Biztosító felmérésében megkérdezett szülők 73 százaléka érezte fontosnak, hogy gyermeke továbbtanuljon.

81 százalékuk szerint a gyereknek minél hamarabb önállónak kellene lennie, viszont a szülőknek csupán 19 százaléka tesz félre ezekre a célokra - mondta Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója egy sajtóbeszélgetésen.

Elmondta: az online reprezentatív kutatás 3-14 év közötti gyermekeket nevelő szülők részvételével készült. A válaszadók kora 25-60 év között volt, a felmérést nem, korcsoport, iskolai végzettség, településtípus és régió szerint reprezentatívan végezték 2018 februárjában, a felmérést NN megbízásából az NRC készítette.

Sztanó Imre elmondta: a kutatásban részt vevők fele jelezte, hogy van olyan megtakarítása, amellyel kifejezetten a gyermekét szeretné támogatni. A felmérésben részt vevők ötöde nyilatkozott úgy, hogy a szülők mellett a nagyszülők is hozzájárulnak anyagilag unokáik jövőjéhez - tette hozzá.

Figyelemre méltóak azok a kockázatok is, amelyek a szülőket leginkább aggasztják a gyermekük jövője kapcsán: a makrogazdasági-társadalmi környezet kedvezőtlen alakulását a válaszadók 88 százaléka tartja kockázati tényezőnek, az átmeneti anyagi gondokat 86 százalékuk, a betegségek, balesetek 82 százalékuk szerint lehet veszélyes, és csupán 68 százalékuk jelölte meg a munkahely elvesztését kockázatos dolognak.

Sztanó Imre jelezte: a szülők inkább a jelenben igyekeznek növelni a gyerekeik jövőbeni esélyeit azzal, hogy több időt töltenek velük, nevelik őket, ehhez képest a megtakarítás kissé háttérbe szorul. Ötből négy szülő rendszeresen, heti szinten tanul gyermekével, különórákra vagy sportra a célcsoport valamivel kevesebb, mint kétharmada költ.

Hozzátette: bár a szülők tartanak az esetleges egészségi problémáktól, balesetektől, a válaszadóknak csak 33 százaléka említette, hogy gyerekére/gyerekeire vonatkozóan van bármilyen, az állami vagy iskolai biztosításon túli védelme.

Az NN kutatása rávilágított arra, hogy jelentősen javítani kell a gyermekek jövőjének biztosítását célzó előtakarékosság helyzetén, és ezt felismeri a szülők többsége is, erre az ügyféligényre reagálva vezeti be a biztosító új termékét, az Életkapu programot - mondta az elnök-vezérigazgató.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A fiatalok többségének nincs pénze elköltözni a szülőktől
  A fiatalok fizetésemelésre számítanak
  A magyar szülők 20 százaléka gyűjt pénzt gyerekeinek
  Egyre tudatosabbak a fiatalok a pénzügyeikben
  Biztos és jól fizető munkahelyet szeretnének a fiatalok
  A fiatalok alkalmazkodása a változásokhoz
  A munkanélküli fiatalok fele elhagyná lakhelyét, ha máshol kapna munkát
  Rekordot produkáltak a dolgozó fiatalok
  A fiatalok 66 százaléka fizetésemelésre számít
  A fiatalok pénzügyi tudatosságának erősítését támogatja a KPMG
  A nők maradnának, a férfiak inkább külföldre mennének
  Megéri egy jó szakmát tanulni?
  A magyar egyetemista vállalkozna, a külföldi multihoz menne
  Segítség az autista fiataloknak a Kékszalagon

További hírek ebben a kategóriában

A vásárlók csekély része érti az...
Az okostelefon nyomkodásával a m...
A magyarok több mint 60 százalék...
Biztosnak érzik állásukat a magy...