A Bolond Pierrot csókjelenete látható az idei fesztivál hivatalos plakátján
MTI + Mediainfo.hu - 2018-04-16 18:23
Outdoor/indoor

Jean-Luc Godard 1965-ben forgatott Bolond Pierrot filmjének csókjelenete látható a 71. cannes-i fesztivál hivatalos plakátján.

A sajtónak bemutatott plakáton két, ellentétes irányba hajtó autóból áthajolva Anna Karina és Jean-Paul Belmondo csókolózik egymással.

"Egy nő és egy férfi csókolózik" - adták közleményük címének a fesztivál szervezői, ami a francia sajtó szerint finom utalás a Harvey Weinstein filmproducer szexuális bűncselekményei miatt a filmiparban 2017 október óta tartó botrányra.

A plakáton látható fotó eredetijét Georges Pierre (1927-2003) készítette, aki harmincéves karriere során több mint száz forgatást örökített meg, s a Filmes Fotográfusok Egyesületének alapítója volt.

A plakátot a 27 éves Flore Maquin grafikus tervezte, aki rendszeresen együttműködik az Universal Pictures, a Paramount Channel, az Europacorp filmforgalmazókkal és az Arte televízióval.

A 71. cannes-i filmfesztivál május 8-én nyílik meg a francia riviérán. A fesztivál május 19-ig tart, a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Idén is a HPS képviseli hazánkat Cannes-ban
  Újabb magyar sikerek Cannes-ban
  Cannes-ban díjazták a SPAR reklámfilmjét
  Két Young Lions csapat Cannes-ba megy
  A fiatal Claudia Cardinale látható az idei fesztivál hivatalos plakátján
  Sikerrel mutatkoztak be a magyar fejlesztések
  Indul a Cannes Corporate Media & TV Awards 2017
  Kreativitás a hirdetésekben

További hírek ebben a kategóriában

Kész az első food truck nyomköve...
A POS Media 20 éves fennállását ...
Különleges MINI egy különleges a...
Ikonikus terepjáró a Hotel tetej...