Hírek
21740 hír az adatbázisban
Jelentett a Scania
Marketinginfo.hu - 2018-04-11 18:05
Márkák

A Scania nettó értékesítési árbevétele rekordszintűre, 119,7 milliárd svéd koronára nőtt, ami 15 százalékos erősödés a megelőző évhez képest.

A kiszállított tehergépkocsik mennyisége minden idők legjobb eredményét érte el, és nagy kereslet mutatkozott az új tehergépkocsi-családunk iránt. A járművek és a szolgáltatások nagyobb értékesítési mennyisége kedvezően befolyásolta a nyereséget, ellensúlyozva a kettős termékkínálat fenntartásával járó nagyobb gyártási költségeket, az ellátási lánc korlátait és a kedvezőtlen marketing-mixet.

A teljes 2017-es év összegzése
 
  • A működési bevétel az összehasonlíthatóságot befolyásoló tételek nélkül 12 434 millió (10 124) svéd koronát tett ki
  • A működési bevétel 12 434 millió (6324) svéd koronát tett ki
  • A nettó értékesítési árbevétel 15 százalékkal 119 713 millió (103 927) svéd koronára nőtt
  • A készpénzforgalom 5701 millió (3427) svéd koronát ért el a Járművek és Szolgáltatások üzletágban


Henrik Henriksson elnök-vezérigazgató hozzáfűzései:

"A Scania nettó értékesítési árbevétele rekordszintűre, 119,7 milliárd svéd koronára nőtt, ami 15 százalékos erősödés a megelőző évhez képest. A kiszállított tehergépkocsik mennyisége minden idők legjobb eredményét érte el, és nagy kereslet mutatkozott az új tehergépkocsi-családunk iránt. A járművek és a szolgáltatások nagyobb értékesítési mennyisége kedvezően befolyásolta a nyereséget, ellensúlyozva a kettős termékkínálat fenntartásával járó nagyobb gyártási költségeket, az ellátási lánc korlátait és a kedvezőtlen marketing-mixet. A működési bevétel 2017-ben 12,4 milliárd svéd koronát tett ki, 10,4 százalékos árbevétel-arányos működési eredményt nyújtva. A járműrendelések mennyisége 2017-ben meghaladta a 100 ezer darabos szintet, most először, az új tehergépkocsi-generációnak és a világméretű elérhetőségünknek köszönhetően. A tehergépkocsik rendelésállománya 30 százalékkal nőtt a megelőző évhez képest. Európa nagy részén továbbra is nagy kereslet mutatkozik a tehergépkocsik iránt. Eurázsiában folytatódik Oroszország gazdaságának helyreállása. Latin-Amerikában is pozitív trendek uralkodnak, továbbra is nagy a kereslet Argentínában, és Brazíliában is enyhe növekedés érezhető. Ázsiában főként Iránban és Kínában nőtt a kereslet. A városi és a távolsági buszok rendelésállománya 11 százalékkal nőtt, főként Oroszország és Irán révén. A Motorok üzletág minden szegmensében erős volt a rendelésállomány. Tovább nőtt a szolgáltatások értékesítési volumene, az árbevételük pedig rekordszintűre, 23,7 milliárd svéd koronára nőtt, ami 10 százalékos bővülést jelent (8 százalékost helyi valutában kifejezve). Több mint 300 ezer hálózatba kapcsolt járművel a flottájában a Scania folyamatosan egyre hatékonyabb szolgáltatásokat kínálhat ügyfeleinek a nagyobb nyereségesség érdekében. A Pénzügyi Szolgáltatások üzletága eddigi legnagyobb működési bevételét érte el, 1,3 milliárd svéd koronát, a hitelveszteségek pedig alacsony szinten maradtak. Az új tehergépkocsi-generáció piaci bevezetése folytatódik. A hosszú távú fuvarozásra való, az építőipari és legutóbb a városi járművek bemutatásával a Scania már az új tehergépkocsi-család összes termékét leleplezte. Az új, üzemanyag-hatékony járművek jobb vezethetőséget, magasabb szintű biztonságot, ergonómiát és kényelmet, valamint még nagyobb teljes körű gazdaságosságot kínálnak. A 2017-es évben több mint 13 ezer új generációs Scania tehergépkocsit szállítottunk ki. Járművenként átlagosan több mint ötszázalékos üzemanyagfogyasztás-csökkenéssel számolva világszinten több mint 30 ezer tonna szén-dioxid kibocsátásának megtakarításáról beszélhetünk. A negyedik negyedévben pedig a Scania bemutatta a hathengeres, 13 literes, kifejezetten hosszú távú fuvarozásra tervezett gázmotort, valamint leleplezte az új Scania Citywide Low Floor alacsonypadlós buszt, amely teljesen elektromos hajtású."NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Növelte bevételét és nyereségét a Scania
  Földgázüzemű tehergépjármű konzorciumhoz csatlakozott a Scania
  A SCANIA CO2NTROL CUP 2018 júniusi nyertese
  Jelentett a Scania
  A Scania beruház egy energia hatékony öntödébe
  Jelentett a Scania
  Jelentett a Scania
  Jelentett a Scania
  Rekordszintű árbevételt ért el a Scania tavaly
  Terjeszkedik a Scania
  Megőrizte pozícióját a Scania
  Csúcson a Scania

További hírek ebben a kategóriában

A Mattel a játékhamisítók ellen
Jelentett a Ferrari
Bírságot kapott a Porsche
A legjobb hazai márkák között az...