Hírek
21740 hír az adatbázisban
A robotok átveszik majd az irányítást az emberek felett?
Marketinginfo.hu - 2018-04-11 14:29
Kutatás

Az Euronics friss felméréséből kiderült, hogy minden harmadik ember fél a robotoktól, és csak negyedük bízna meg az önvezető autókban.

A nélkülözhetetlen technológia

Annak ellenére, hogy saját bevallásuk szerint a válaszadóknak még alig 15%-a rendelkezik okostelefonnal vezérelhető eszközökkel (pl.: izzósor, lámpa, hangszóró vagy öntözőrendszer), érezhetően nem tudunk már a technológia nyújtotta előnyök nélkül létezni. A legtöbben hűtőszekrény és mosógép nélkül már el sem tudják képzelni az életüket, de az Euronics felmérése szerint minden második magyar laptop, tablet és mobiltelefon hiányában sem jutna egyről a kettőre. Érdekes, hogy a férfiak (84%) jobban hiányolnák a mosógépet, mint a nők (67%), a porszívóhoz viszont inkább a nők ragaszkodnak (51% vs 32%). A jövőre nézve pedig nem árt azt is tudni, hogy 10-ből 4 nő örülne egy őrző-védő robotnak, minden negyedik férfi azonban inkább egy beszélgető robotra vágyik.

Ember és robot két jó barát

Vagy azért, mert annyi dolgunk van, vagy egyszerűen ennyire lusták lettünk, ki tudja, mindenesetre az Euronics felmérése rámutatott, hogy a magyarok fele örülne, ha lenne egy olyan robotja, ami segít a háztartási munkákban. Azt is ugyanennyien várják már, hogy a robotika legújabb találmányai, mint például a robotkéz mindenki számára elérhetővé váljanak az orvoslásban. Az önvezető autóban azonban egyelőre csak a válaszadók negyede bízna meg, és csak tizedük gondolja úgy, hogy teljesen rendben lenne, ha robotok is oktatnának gyerekeket.

Én, a robot vol. 2?

Annak ellenére, hogy a technológia már az életünk része, a válaszadók több mint 30%-a fél a robotoktól, az emberek negyede pedig úgy gondolja, hogy a robotok egyszer átveszik majd az irányítást az emberek felett. Sőt, majdnem minden második ember úgy véli, hogy a legtöbb, ember által végzett munka helyettesíthető gépekkel, és elismeri, hogy az intelligens asszisztensek (például a hanggal vezérelhető internetes keresők és mobilos szoftverek) tulajdonképpen a modern kor poloskái.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A magyarok megbíznak a mesterséges intelligenciában
  Autóipari fejlesztésekben működik együtt az LG és a Microsoft
  Szívesen vásárolna önvezető autókat a magyarok többsége
  Trendkörkép a Hankooktól a gumiabroncs evolúciójáról
  Technológiai áttörések az egészségügyben
  Utasítások a robotoktól
  Félnek a robotoktól az építőiparban
  Több állást hoznak a robotok, mint amennyit visznek
  A robotok segíthetnek a munkaerőhiány enyhítésében
  Robotok intézhetik az útlevelünket
  Új robotok az LG-tól
  5 éven belül minket is leválthat egy robot?
  A Bosch munkatársakká változtatja a robotokat
  Robotok a világ egyik legfontosabb repülőterén
  Kell-e félnünk a robotoktól?
  Ilyen lesz a munka az ipari robotokkal

További hírek ebben a kategóriában

Bekapcsolódik a hazai kutatás-fe...
Külső szakértők vezetik sikerre ...
Évente ötmilliárdért küzdünk az ...
Felpörgeti a családi vállalkozás...