Hírek
22536 hír az adatbázisban
Klímaváltozási stratégia a Generalinál
Marketinginfo.hu - 2018-03-27 12:31
CSR

A nemzetközi Generali Csoport igazgatótanácsa jóváhagyta a biztosítótársaság új klímaváltozási stratégiáját.

Az új stratégia a nemzetközi Generali Csoport befektetési és kockázatvállalási tevékenységére is kiterjed. Befektetések terén a Generali mint eszköztulajdonos/alapkezelő növeli jelenlétét a zöld vállalkozásokban, és fokozatosan csökkenti a kitettségét a szénágazathoz kapcsolódó vállalatokban. Kockázatvállalás terén a biztosító növeli a környezeti értékkel bíró termékek körét, így minimalizálva a szénágazatból származó kockázatokat.

Philipp Donnet, Group CEO elmondta: "A környezetvédelem és az éghajlatváltozás kezelésére irányuló hatékony intézkedések beépítése mindennapi folyamatainkba központi kérdés a Generali Csoport számára. Az új akciótervvel, amely az elmúlt néhány év számos kezdeményezését követi, nemcsak felelős vállalatként erősítjük meg vezető pozíciónkat, hanem hozzájárulunk egy egészséges, rugalmas és fenntartható társadalom megalapozásához is."

Befektetések eszköztulajdonosként

A Generali elkötelezi magát a következő tevékenységek fejlesztése mellett:

 
  • Zöld befektetések 2020-ig

​A "zöld" ágazatokba történő beruházásokat 3,5 milliárd euróval növeli (elsősorban zöld kötvények és környezetbarát infrastruktúra által).
 
  • Szénágazathoz kapcsolódó tevékenységek pozicionálása

A Generali nem tervez új befektetéseket a széniparhoz kapcsolódóan. Tekintettel a jelenlegi, közel 2 milliárd eurós jelenlétére az ágazatban, a Generali felfüggeszti tőkebefektetéseit, és fokozatosan megszünteti kötvénybefektetéseit azok lejáratával, valamint mérlegeli a lejárat előtti felbontás lehetőségét. Kizárólag olyan országok esetében tesz kivételt, ahol az elektromos- és fűtési energia termelése még mindig a széntől függ, és nem állnak rendelkezésre középtávon alternatívák. Ezen megoldások azonban a beruházások elenyésző részét képezik (mindössze 0,02%).

Kockázatvállalás

A nem-életbiztosítási termékeket érintő díjbevételre vonatkozóan a Generali elkötelezi magát a következő tevékenységek fejlesztése mellett:
 
  • Zöld biztosítás

A megújuló energiaszektorhoz kapcsolódó prémium portfólió százalékos arányát növeli a vállalatcsoport. Valamint a kiskereskedelmi piac és a KKV-k számára kínált környezetvédelmi értékkel bíró termékek (például fenntartható mobilitás és energiahatékonyság) kínálata is bővül.
 
  • Szénfelhasználáshoz köthető tevékenységek

A Generali jelenlegi, szénfelhasználáshoz kapcsolódó biztosítói jelenléte minimális az összes nem-életbiztosítási díjbevételhez képest, és elsősorban olyan országokban valósul meg, ahol a gazdaság és a foglalkoztatás nagy mértékben függ a szénágazattól. A csoport továbbra is minimális mértékben kíván jelen lenni ezen a területen.

Érintettek bevonása

Azokban az országokban, ahol a gazdaság és a foglalkoztatás nagy mértékben függ a szénágazattól, a Generali folyamatos párbeszédet folytat a kibocsátók, az ügyfelek és más érintettek bevonásával. A társaság figyelemmel kíséri a környezeti hatások csökkentésére irányuló terveket, az alacsony környezeti hatású tevékenységekre való áttérés stratégiáját, valamint a közösség és a lakosság védelme érdekében tervezett intézkedéseket. Az így nyert információkat alkalmanként kiértékeli a vállalat annak érdekében, hogy még pontosabb lépéseket határozhasson meg.

A szénhez köthető vállalkozások meghatározása

A Generali a következő szigorú kritériumokat használja a szénhez köthető vállalkozások meghatározására:
 
  • bevétele több mint 30%-a szénből származik
  • az előállított energia több mint 30%-a szénből származik
  • bányászattal foglalkozó cégek, amelyek évente több mint 20 millió tonna szenet termelnek ki
  • olyan cégek, amelyek aktívan részt vesznek az új, szénhez köthető létesítmények vagy üzemek építésében.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A cirokfélék gyomirtása (x)
  Mit lehet tenni a klímaváltozás ellen
  Így jelenti be a károkat a magyar
  Tovább szépül Velence a Generali támogatásával
  Okosszemüveg a Generalitől
  Elismerték a Generalit
  Innovatív kármegelőzési marketingkampány a Generalitól
  Több szponzor a Gyerek szigetnél
  Tűzoltóknak adományoz a Generali
  Új kreatív koncepció készült a Generalinak
  Felelős támogatói elismerést kapott a dm, az E.ON és a Generali

További hírek ebben a kategóriában

Közel 185 millió forint értékű f...
Bereznay Dani a HELL csapatában ...
Idén nem egy, hanem 24 MikulásGy...
Adomány a Bridgestone-tól