Hírek
20369 hír az adatbázisban
LEGO® elemek a fenntartható forrású anyagból
Marketinginfo.hu - 2018-03-05 10:55
CSR

Megkezdődött a fenntartható forrásból származó, cukornádból előállított műagyagból készült LEGO elemek gyártása.

Az új, fenntartható ''növényi'' LEGO elemek olyan változatos formákban fognak megjelenni, mint a levelek, bokrok és fák.

"Mi a LEGO Csoportnál pozitív hatást szeretnénk gyakorolni a körülöttünk lévő világra, keményen dolgozunk annak érdekében, hogy fenntartható anyagokat használjunk a játékok készítésénél. Büszkék vagyunk arra, hogy az első fenntartható forrású műanyagból készült LEGO elemek idén dobozba kerülnek. Ez egy nagy lépés abban az ambiciózus vállalásunkban, hogy minden LEGO elemet fenntartható anyagokból állítsunk elő." - mondta Tim Brooks, a LEGO Csoport környezetvédelemért felelős alelnöke.

Ez a lépés része a LEGO azon elkötelezettségének, miszerint 2030-ra a termékekhez és azok csomagolásához használt anyagok fenntartható forrásból származzanak.

Az új, fenntartható LEGO elemek polietilénből készülnek, amely lágy, tartós és rugalmas műanyag, és habár cukornád alapú anyag, megjelenésében és minden tulajdonságában azonos a hagyományos műanyagból készült termékekkel. Az elemeket komoly teszteknek vetették alá annak érdekében, hogy a növényi műanyag megfeleljen a LEGO Csoport minőségi és biztonsági szabályainak, valamint a vásárlók elvárásainak egyaránt.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  320 méteres kígyó LEGO®-ból
  21 napos kampányt indított a LEGO
  Különleges mozdony LEGO-ból
  Ajándék utazás a Gyermekvasúton
  Fotósorozat a LEGO® Star Wars Microfighter szettekről
  Nőtt a Lego bevétele
  A LEGO a megújuló energiát támogat
  LEGO innovációk a BMW Motorrad közreműködésével
  Lego közösségi ter
  Outdoor kampány a LEGO-tól

További hírek ebben a kategóriában

Megbízható Munkaadó díjat kapott...
A Szerencsejáték a fogyatékosság...
Újabb elektromos töltőállomást a...
Életpályamodellt kínáló ösztöndí...