Hírek
22365 hír az adatbázisban
A Facebookkal és a Google-lel senki sem veheti fel a versenyt
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2018-03-02 13:57
Digitális

Teltházas volt az idei, hatodik alkalommal megrendezett Evolution konferencia, amelyen a hagyományokhoz híven a Magyar Reklámszövetség és társzervezetei bemutatták a tavalyi reklámtortát.

"A Facebookkal és a Google-lel senki nem versenyezhet komolyan." - zárta mondandóját a hatodik alkalommal megrendezett Evolution konferencia nyitó-előadásában Pogátsa Zoltán, közgazdász. Szerinte ugyanis senki nem tud a médiacégek közül olyan modellt felállítani, amely versenyezhet a két óriás tárházával. Majd kitért arra, hogy a hirdetési szektor ráállt arra, hogy olyan szükségleteket teremtsen, amiket az ember magától nem talál ki és ezáltal még inkább az állandó fogyasztás irányába tereli őket.

A konferencia nyitó-előadásával párhuzamosan a hagyományokhoz híven a Magyar Reklámszövetség és társszervezetei bemutatták az előző évi reklámtortát. A kutatásból kiderült, hogy a teljes reklámpiac mérete 240,98 milliárd forint volt az előző évben, amely így 11,52 százalékos növekedést ért el. A konferencia első napján a közösségi média szekcióban többek között szó volt az influencerekről is miszerint érdemes velük hosszútávon együttműködni, és ha nem egyeznek az influencer értékei a márkáéval, akkor inkább saját véleményvezérbe érdemes fektetni. Az e-kereskedelmi szekcióban szó esett arról, hogy a szegmentálás kezd eltolódni a perszónák, a viselkedés alapú szegmentálás irányába, ahol azokra a kérdésekre keressük a választ, hogy milyen hívószavakra reagálnak, mitől félnek és mik a céljai a fogyasztóknak. A fintech szekcióból kiderült, hogy a PSD2 irányelv bevezetésével Európában megnyílhat a világ a kisebb pénzügyi vállalatok előtt, amely azt is jelentheti, hogy a bankok elbukhatják a profitjuk negyedét is, mivel az PSD2 jelentősen leszoríthatja a tranzakciós díjakat, költségeket a blokklánc alkalmazásával.

"Azt gondolom, hogy az idei Evolution konferencián sikerült alátámasztanunk, hogy nem véletlenül adtuk az a mottót a rendezvényeknek, hogy "Minden út a fogyasztáshoz vezet". A reklámtorta növekedése, hogy folyamatosan újabb és újabb felületekre tereljük a fogyasztókat - vagy ahogy fintech szekcióban hallhattuk-, a blockchain egyre növekvő hatása a médiára és a tartalomfogyasztásra és még lehetne sorolni, mind-mind ebbe az irányba mutatnak." - mondta Csermely Ákos, az Evolution konferencia tulajdonosa.

A konferencia második napján az érzelemmarketing volt a fókuszban. A nap Pál Ferenc előadásával indult, aki az érzelmekről és vágyakról szóló előadásában elmondta, hogy a sikeres érzelem alapú kommunikáció folyamata: az érzések megélése, az érzelmek kifejezése, és az érzelmileg aktívválasz. A téma keretében Sas István kifejtette, hogy a nagy márkák a 21. századra jöttek rá arra, hogy a birtoklási vágyra épül kontextust és üzentet kell sugározzanak a fogyasztók felé, amely révén nem terméket, hanem szimbolikus tulajdonokat adnak el nekik. A hírnévmenedzsment kapcsán szóba került, hogy márkák, mint a kígyóbőrét, úgy vetik le az imidzsüket és mennek át az egyes közösségi média platformokra, holott sokszor az anonimitás érték, ugyanis elsőbenyomást csak egyszer lehet tenni. Emellett szó esett még a programmatic és adatmarketing legújabb trendjeiről, az online videók fogyasztásról, valamint a hr és az employer branding kapcsolatáról is.

"Nagy öröm számomra, hogy két ilyen sikeres napot zártunk és közel teltházas voltunk az idei rendezvényen is. De nem állunk meg, folytatjuk a Média Hungary-vel melynek idén a mottója a Digital Hungary, minden digitalizálódik. Május elején arra keressük majd a választ, hogy ki, kit, hogyan ér el, azaz kik lesznek a fogyasztókat elérő piac szereplői?" - összegezte Csermely Ákos, az Evolution konferencia főszervezője.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ismét a Google a legerősebb márka Magyarországon
  Az Evolution Konferencia az emberi természetet járja körbe
  A határtalan e-kereskedelem hatásait vizsgálja az Evolution Konferencia
  2018 legeredményesebb márkaoldalai a Facebookon
  Nem bíznak benne, mégis a Facebook a kkv-k kedvence
  Folytatódnak a Google vállalkozásoknak szóló képzési programjai
  A reklámpiac növekedése folytatódott
  Idén is az Evolution konferencián debütál a reklámtorta
  Idén ismét Evolution Konferencia
  Idén is teltházas volt az Evolution konferencia
  Reklámtorta 2016
  Ingyenes üzleti tanácsadópontok az Evolution konferencián
  Nagyágyúk az Evolution konferencián
  Értékteremtés a digitális és online világban

További hírek ebben a kategóriában

GDPR: kevés a felkészült szervez...
Hogyan alkalmazható az automatiz...
Marketingdíjat kapott az OBH és ...
Hosszabbít ‘Az Év Honlapja...