Hírek
23448 hír az adatbázisban
A Magyar Suzuki az Oracle felhőjét választotta
Marketinginfo.hu - 2018-02-26 10:00
Mobilmarketing

A Magyar Suzuki Zrt., a hazai személygépjármű piac vezető vállalata, az Oracle felhő szolgáltatásait választotta új logisztikai alkalmazásának alapjául.

A Suzuki informatikusai saját standardizált fejlesztési- és projekt-menedzsment módszertan alapján a logisztikai osztály számára készítettek alkalmazást, amely a szállítóktól beérkező alkatrészek átvételét támogatja QR kód formátumú csomagcímkék regisztrálásával. A szállítmányok és dokumentumok korábbi, kizárólag vizuális alapú ellenőrzését kiváltó megoldás üzemeltetési szempontból magas rendelkezésre állást követel, mivel az alkatrészek beérkeztetése a gyártáshoz igazodva két műszakban folyik. Az új alkalmazás alapját az Oracle felhő infrastruktúra- és platformszolgáltatása biztosítja.

"A Magyar Suzuki informatikai standardizálási projekt keretében fejlesztett alkalmazásainak környezetéül az Oracle Cloud-ot választotta. A rugalmasságon és alacsony költségeken túl fontos előny volt számunkra, hogy az Oracle Cloud szolgáltatások igénybevételével infrastruktúra csoportunk mentesült a hardver és operációs rendszer-szintű üzemeltetési feladatoktól és az adatbázis- valamint alkalmazásszerverek telepítésének elvégzésétől. A felszabadult erőforrásokat olyan innovatív fejlesztésekre szeretnénk fordítani a jövőben is, amelyből a Suzuki Csoport minden leányvállalata profitál." - mondta Farkas Bálint a Magyar Suzuki Zrt. IT standard fejlesztési projekt vezetője.

A projekt alkalmat nyújtott a Suzuki magyar fejlesztőinek, hogy jól definiálható üzleti folyamat keretében megismerjék és kipróbálják a felhő megoldások előnyeit és a benne rejlő további lehetőségeket.

Az Oracle Cloud-ban néhány kattintással beüzemelhetőek voltak az alkalmazás futtatásához szükséges Oracle Database és Weblogic Server platform szoftverek, továbbá a Suzuki szigorú biztonsági elvárásainak megfelelően a megfelelő VPN alapú hálózati kapcsolat kiépítése is támogatott volt. Mivel az alkalmazás a felhő irányába tett egyik első lépés, ezért nagyon fontos volt a meglévő házon belüli rendszerekkel való együttműködés képessége. Nem utolsósorban az Oracle Cloud platformszolgáltatása költséghatékony megoldás is, hiszen tartalmazza mind a licenc, mind a support költségeket a felhasználáshoz rugalmasan alkalmazkodó formában.

A megoldás éles indulása óta sorra bővül az alkalmazással átvett szállítmányok köre, emellett folyamatban van a legnagyobb logisztikai partnerrel való adatkapcsolatot biztosító interface fejlesztése, mely a 100%-os lefedettség eléréséhez szükséges. A felhő infrastruktúrának köszönhetően könnyen skálázható a megoldás globális méretekre is, így nyitva áll az út a magyar fejlesztésű alkalmazás bevezetésére a Suzuki további leányvállalatainál is.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az új technológiai beruházás a céges kultúra fejlesztésével együtt lehet sikeres
  Nagyot dobbantott a CCC cipő
  A Suzuki magabiztosan uralta a 2018-as évet
  Újrahasznosít a Suzuki
  Suzuki -Toyota együttműködés
  Jelentett a Suzuki
  A Magyar Suzuki 5,3 milliárd forintot fordít k+f-re
  Suzuki márkakereskedés a Nyugat-Dunántúlon
  “Felhő mesterek” uralhatják a piaci versenyt 2018-tól
  A Suzuki Indiában fektet
  További csúcsokat dönt a Suzuki
  Toyota-Suzuki együttműködés
  Hajómotoros üzletág a Suzuki-nél
  A Suzuki és a Toyota megállapodást kötött
  Digitális marketinges lesz az Oracle
  Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Suzuki

További hírek ebben a kategóriában

Tippek profi Instagram Storykhoz...
Mi mindenre hasznosíthatók a mod...
Megfontolandó dolgok telefonszer...
A Fitpuli nyerte a 2019-es Start...