Hírek
21829 hír az adatbázisban
Tél végi utazási szokások
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2018-02-23 16:59
Kutatás

Róma, Barcelona és Milánó: a közép-európai turista ide utazik a legszívesebben tél végén, ha városlátogatáshoz van kedve.

A február-márciusi tengerparti pihenésekben pedig a Kanári-szigetek és Málta vezeti a toplistát. A Wizz Tours a magyar, a lengyel és a román utazók tél végi utazási szokásait hasonlította össze a foglalási adatok alapján.

A Wizz Tours online utazási szolgáltató három közép-európai ország - Magyarország, Lengyelország és Románia - utazóinak szokásait hasonlította össze több mint 4000 februári és márciusi foglalás alapján.

Rómát nem hiába nevezik az Örök Városnak: mindhárom országban az olasz főváros volt a legkedveltebb úti cél, ha városlátogatásról van szó. Barcelona szintén egyhangú ezüstérmes, ám a harmadik helyen kellemesen meglepődhetünk: a lengyel turisták Budapestre utaznak a legszívesebben a két mediterrán város után. A magyarok és a románok pedig Milánót választják harmadikként.

Február-márciusban egyébként honfitársaink valamivel kevesebb mint fele, 48%-a utazik legfeljebb 3 napos városnézésre, és az említett úti célok mellett még Lisszabon, London és Madrid kerül be a legnépszerűbbek közé. Lengyel barátaink hasonló arányban, 47%-ban választják a nagyvárosokat ilyenkor, és Budapest után a sort szintén London és Milánó folytatja. A romániai utazók viszont kiemelkedő mértékben, 64%-ban utaznak pár napos városnézésre tél végén, és itt a top 5 úti cél közé Lisszabon és Párizs került be a Wizz Tours felmérése szerint.

A magyarok és a lengyelek tehát sokkal jobban vágynak tengerparti telelésre februárban és márciusban: 52, illetve 53% választ ilyenkor "téli napsütéses" úti célt, míg a román utazók mindössze 36%-a látogat egzotikus strandokat a tél végén. Az viszont nem kérdés, hogy a népszerűségi lista élén a Kanári-szigetek, elsősorban Tenerife, és Málta állnak. A sort Dubai és Larnaca folytatja, ebben nincs különbség a három ország utazási szokásai között.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Idén a többség nem egyszer akar utazni
  Kevesebb időt töltenek utazással az ingázók, mint a fővárosiak
  Így utaznak az Y generáció tagjai
  A lengyelek kalandvágyóbbak, a románok gyerekbarátabbak
  Promócióval ünnepel a Wizz Tours
  Átrendeződött idénre az utazási piac
  Repülőstart a nyári utazási szezonra
  Készpénzfüggők a magyarok a vakáció alatt
  A Balaton mellett Sopron és Budapest is népszerű úti cél
  Utazásszervezési üzletágat indít a Wizz Air
  WizzTV: utazási videókkal promotál a Wizz Air

További hírek ebben a kategóriában

Biztosnak érzik állásukat a magy...
Napi két órát töltenek együtt a ...
Kiderült mire költenének inkább ...
A munkaerő mobilitási kedve